Bez vizije jačanja BiH
6

BPS: Neka se SDP i SBB povuku iz vlasti ako nisu znali za hrvatski TV kanal

FENA
Predsjednik BPS-a Sefer Halilović
Predsjednik BPS-a Sefer Halilović
Povodom odluke Vijeća ministara BiH da se pokrene procedura za formiranje tv kanala na hrvatskom jeziku, Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS-Sefer Halilović) se neće pridružiti grupi stranaka sa sjedištem u Sarajevu koje imaju dvostruku, licemjernu, politiku u kojoj javno govore ono što tajno ne čine i obratno, već će u skladu sa svojom prepoznatljivom politikom stvari nazvati pravim imenom, saopćeno je iz Sektora za komunikacije BPS-a.

S obzirom da i prošla, i aktuelna, parlamentarna većina na nivou BiH nemaju viziju ujedinjenja i jačanja BiH već se radi o trgovcima sa političkim predznakom, smatramo da je odluka Vijeća ministara BiH o hrvatskom tv kanalu apsolutni odraz dogovora čitave parlamentarne većine na državnom nivou pri čemu će tzv. bošnjačke stranke glumiti sopstvenu iznenađenost u medijima čime će pokušati sprati sa sebe odgovornost, navodi se u saopćenju.

Ako su predstavnici ostale četiri stranke parlamentarne većine na nivou BiH donijele ovakvu odluku bez znanja i saglasnosti SDP-a i SBB-a, što oni u javosti reklamiraju, i s obzirom da je ovakva odluka direktan atak na državnost BiH i uvod u njenu dalju razgradnju na svim nivoima onda je potpuno logičan slijed da se SDP i SBB povuku iz vlasti na državnom nivou i da se raspišu vanredni izbori, navodi se u saopćenju BPS-a.

BPS-Sefer Halilović smatra da je ovakva odluka dogovorena na nivou "šestorke" jer ako nije onda je to dovoljan razlog za vanredne parlamentarne izbore.

Ukoliko predstavnici SDP- a i SBB-a ostanu na deklarativnoj osudi ovakvih antidržavnih osuda, i ukoliko ostanu u vlasti onda je jasno da se radi o političkom manevru, stav je BPS-a.