"Zloupotrijebljeni smo"
51

BPS jučer podržao Semira Efendića, a danas demantuju: Ne podržavamo kandidate SDA

B. R.
Predstavnici BPS-a jučer potpisali sporazum kojim su podržali Semira Efendića (Foto: T. S./Klix.ba)
Predstavnici BPS-a jučer potpisali sporazum kojim su podržali Semira Efendića (Foto: T. S./Klix.ba)
Predstavnik Bosanske patriotske stranke (BPS) Sefer Halilović je jučer potpisao sporazum kojim je BPS podržao Semira Efendića, kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika sarajevskog Novog Grada. Već danas iz BPS-a su demantovali da podržavaju bilo kojeg kandidata SDA za načelnika.
"Povodom netačnih informacija koje su se pojavile u medijima, ovim putem BPS saopćava javnosti u Kantonu Sarajevo da naša politička organizacija ne podržava nijednog kandidata SDA za načelnika bilo koje općine u Kantonu Sarajevo", poručili su.

Kako su saopćili, građanima su prepustili da donesu konačnu odluku.

"S obzirom na to da kao stranka nemamo naše kandidate za načelnike općina, nismo se željeli ni na koji način miješati u tu vrstu izbora koju smo prepustili odluci građanima, bez želje da na nju uječemo na bilo koji način - politički ili medijski", naveli su.

Ocijenili su da je ime BPS-a grubo zloupotrijebljeno u svrhu, kako su istakli, rušenja opozicionog kredibiliteta BPS-a.

"Ovim putem javnosti saopćavamo naš precizan politički stav. BPS je zbog svojih političkih stavova doživjela brutalnu krađu glasova na Općim izborima 2018. godine te bez obzira što nam prijete ponavljanjem istog scenarija - krađom mandata naših općinskih vijećnika u svim općinama Kantona Sarajevo, mi nemamo namjeru prodavati naš opozicioni kredibilitet i našu poznatu i preciznu politiku", naglasili su.

Pozvali su građane Kantona Sarajevo da podrže njihove kandidate za općinska vijeća u Kantonu Sarajevo.

"BPS na ovim izborima u Kantonu Sarajevo nudi cijelu plejadu poštenih ljudi, poznatih javnih i kulturnih radnika i zaslužnih građana Kantona Sarajevo", saopćili su iz BPS-a.

Podsjećamo, predsjednik Općinskog odbora BPS-a Jasmin Šaljić je jučer potpisao sporazum kojim je BPS podržao Efendića kao kandidata SDA za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo. Efendiću je jučer podršku dala i Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH).