BiH
43

Božo Petrov svečano dočekan ispred Parlamentarne skupštine BiH

Piše: Er. M.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Članovi kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dočekali su danas na Trgu BiH delegaciju Sabora Republike Hrvatske koju predvodi predsjednik Božo Petrov.

Hrvatskoj delagaciji dobrodošlicu su poželjeli članovi kolegija Zastupničkog doma PSBiH Šefik Džaferović, Borjana Krišto i Mladen Bosić, kao i članovi kolegija Doma naroda PSBiH Safet Softić, Bariša Čolak i Ognjen Tadić.

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov prvo će održat sastanak s članovima Parlamentarne skupštine, a nakon toga i s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Kako je ranije najavljeno, bosanskohercegovačka i hrvatska delegacija razgovarat će o bilateralnim odnosima, privrednoj te kulturnoj i naučnoj saradnji.

Uz predsjednika Hrvatskog sabora, službenu delegaciju čine i predsjednik Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač, potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Joško Klisović i voditelj hrvatsko-bosanskohercegovačke međuparlamentarne grupe prijateljstva Zlatko Hasanbegović.

Petrov će se poslije sastati i s članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, a posjetu Sarajevu završit će sastankom s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem.

Predsjednik Hrvatskog sabora će pored glavnog grada BiH posjetiti Vitez i Mostar.