{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Božo Mihajlović novi šef Odjela za organizovani kriminal

S
11.3.2010. u 13:16
1
5
Božo Mihajlović novi šef Odjela za organizovani kriminal
1
Božo Mihajlović novi šef Odjela za organizovani kriminal
Odlukom glavnog tužitelja, tužitelj Božo Mihajlović imenovan je za Rukovodioca Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, saopćeno je danas iz Tužilaštva.
Prilikom imenovanja, glavni tužitelj je ocijenio da je tužitelj Mihajlović u svom dosadašnjem radu pokazao izuzetnu stručnost i profesionalnost u obavljanju poslova tužitelja, te je imao u vidu ispoljenu savjesnost i organiziranost tužitelja Mihajlovića kao i njegovu sposobnost rada u timu.

Tužitelj Božo Mihajlović, u Tužilaštva BiH je od samog njegovog osnivanja,a poznat je javnosti u BiH jer je zastupao optužnice u vrlo složenim predmetima kaznenog procesuiranja teških slučajeva organiziranog kriminala.

U tužiteljskoj zajednici, tužitelj Mihajlović se smatra istinskim profesionalcem specijaliziranim za kazneno gonjenje i procesuiranje organiziranog kriminala, a u svom radnom vijeku na predmetima organiziranog kriminala do sada nije imao ni jednu oslobađajuću presudu.

Tužitelj Božo Mihajlović rođen je 14.10.1957. godine u mjestu Veliki Radić, općina Bosanska Krupa. Radnu karijeru započeo je u Livnu gdje je proveo i cijeli svoj radni vijek do prelaska u Tužilaštva BiH, obnašajući funkcije istražnog suca, suca, predsjednika suda u Livnu i glavnog kantonalnog tužitelja u Livnu.

Dužnost rukovoditelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, tužitelj Mihajlović preuzet će 15.marta, 2010. godine, navodi se u saopćenju Tužilaštva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: