Sastanak sa Izetbegovićem
0

Bozkir: Unaprijediti ekonomsku saradnju Turske i BiH

FENA
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović razgovarao je danas u Sarajevu s predsjednikom Komisije za vanjske poslove Velike narodne skupštine Republike Turske Volkanom Bozkirom i zahvalio za podršku koju Turska pruža BiH na putu ka evroatlantskim integracijama te za aktivnu ulogu Turske u intenziviranju saradnje zemalja zapadnog Balkana.

Predsjednik Komisije za vanjske poslove Republike Turske kazao je da je ovo prva posjeta članova Komisije BiH i da su tokom dosadašnjih susreta s predstavnicima najviših tijela BiH potvrđeni dobri bilateralni odnosi te da treba unaprijediti saradnju na ekonomskom planu.

Izrazio je uvjerenje je da će se daljnjim susretima Mješovite ekonomske komisije i Poslovnog vijeća za saradnju BiH prebroditi i administrativne prepreke u intenzivnijem investiranju Turske u BiH.

Istaknuto je da se trebaju odrediti ciljevi za produbljivanje saradnje na ekonomskom planu, a posebno uravnotežiti trgovinska razmjena između dvije zemalje, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović osvrnuo se na nedavnu posjetu Turskoj, susret s predsjednikom Turske, premijerom i ministrom vanjskih poslova, kad je konstatirano da bi Turska mogla podržati proces povratka u BiH i razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Susretu su prisustvovali i savjetnici predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića Davor Vuletić i Boris Buha.