Nisu dali doprinos istrazi
0

Bošnjak: Ponovo saslušati navijače Slavije

SRNA
Foto: Bljesak.info
Foto: Bljesak.info
MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona uputit će zahtjev policiji u Istočnom Sarajevu da ponovo budu saslušani navijači Fudbalskog kluba (FK) Slavija, koji su napadnuti sinoć sjeverno od Mostara, rekao je načelnik kriminalističke policije ovog MUP-a Srećko Bošnjak.

On navodi da navijači iz Istočnog Sarajeva nisu dali nikakav doprinos istrazi.

"Nas zanima da utvrdimo istinu, jer je riječ o ozbiljnom incidentu. Navodno su bila tri automobila napadača, a navijači su u odbrani jednom razbili šoferšajbnu", rekao je Bošnjak.

Sinoć oko 20.00 sati na magistralnom putu u blizini Salakovca sjeverno od Mostara napadnuti su navijači FK "Slavija" iz Istočnog Sarajeva, čiji je klub jučer igrao utakmicu u Gabeli protiv "Goška".

Napadači su presreli kombi sa navijačima Slavije, razbili zadnje vjetrobransko staklo i u vozilo ubacili dvije baklje, te pobjegli u pravcu Jablanice. Kombi je potpuno izgorio.

Predsjednik FK Slavija Gojko Drašković potvrdio je Srni da je vozač kombija, u kome su se nalazilo 9 navijača ovog kluba, zadobio teže tjelesne povrede i da mu je pomoć ukazana u bolnici u Mostaru.

Rukovodstvo FK Slavija najoštrije je osudilo ovaj napad i zatražilo od policije da hitno otkrije počinioce, ističući da navijači Slavije nijednim gestom tokom utakmice sa Goškom nisu uvrijedili bilo koga i da su izuzetno fer i korektno bodrili svoj klub, zbog čega su aplauzom ispraćeni sa stadiona u Gabeli.