Nova politička opcija
63

Bošnjački pokret predstavio kandidate u sarajevskim općinama: Želimo srušiti male sultane

A. Z.
Informativni pult Bošnjačkog pokreta na sarajevskoj Ferhadiji (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
U Sarajevu je danas održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni nosioci listi Bošnjačkog pokreta za općinska vijeća u Centru i Starom Gradu te kandidat ove stranke za načelnika Općine Centar Sejfudin Tokić.

Istaknuto je da je Bošnjački pokret nova politička stranka koja okuplja mlade, penzionere, radnike i razočarane građane iz cijele BiH. Na predstojeće lokalne izbore izlaze s kandidatima za vijećinke u šest općina u Kantonu Sarajevo - Centar, Stari Grad, Novi Grad, Novo Sarajevo, Ilidža i Hadžići.

"Mi nemamo novca za bilborde i plakate, jedva smo sakupili novca za 2-3 plakata, ne hranimo se i ne živimo od budžeta, niko naš ne radi u državnim organima, zato smo odlučili da uzmemo stvar u svoje ruke. Želimo sruštiti male sultane, a to su načelnici, vijećnici i uposlenici u općinama, oni troše naš novac. Nudimo projekte, ne djelimo pakete i cvijeće", rekao je Mahir Žiško, nosilac liste u Centru.

U ovoj stranci vjeruju da će svoju pravu vrijednost pokazati za dvije godine.

"Borimo se za novu razglednicu Starog Grada i Sarajeva. Nadamo se da ćemo uspjeti promijeniti dosadašnju politiku i učinimo grad ljepšim", kazala je Dženana Karačić, nositeljica liste u Starom Gradu, na kojoj se, osim nje, nalazi još 11 kandidata.