Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SDA TRAZI DA SE ZASTITI DZEMAL SABIC, KRADLJIVAC AUTOMOBILA IZ KISELJAKA I OSOBA KOJA JE CIJELI RAT BILA PRIPADNIK VOJSKE REP:UBLI:KE SR:PS:KE. AFERIM SDA! FUJ!
Ako je Dzemo dobar Bosnja.k, a ima tako prljavu biografiju i ucijenjen je od SDA, ja se ispisujem iz Bosnjak.a. Hvala.
Ima li kraja ovoj Bosnjackoj ironiji, koliko ste vi zastupnici VITALNOG NACONALNOG INTERESA kroz sve ove protekle godine, to Bosnjaci osjecaju kroz STANDARD I USLOVE ZIVOTA koji su stvoreni kao rezultat Vase dugogodisnje borbe za DRUSTVENE, NACIONALNE CILJEVE. KAD SU VASE LICNE STOLICE UGROZENE, KORISTITE PARAVAN TZV VITALNI NACIONALNI INTERES. ZALIBO VAS ZA VITALNI I OPCENITO ZA BOSNJACKI INTERSE, FLOSKULA, LAZ, OBMANA. JESU LI MLADI DIO VITALNOG NACIONALNOG INTERESA, JESU LI TO IZMANIPULISANI I OBESPRAVLJENI BORCI,JESU LI TO PENZIONERI,JESU LI TO NEZAPOSLENI. NABI... VAS I VITALNI NAC. INTERES, STO STE VI RADILI U PROSLOSTI MI SADA TO OSJECAMO NA VLASTITOJ KOZI I SUROVOJ SVAKODNEVNICI. ZAPAMTITE SAMO JEDNO SA VAMA SVIJET NIT POCINJE NIT SE ZAVRSAVA,A DOCI CE I DO PUCANJA DRUSTVENOG PRAGA TOLERANCIJE,JER KAD LJUDIMA UZMETE PRAVO NA POSAO, PRAVO NA BRAK, PRAVO NA PORODICU, PRAVO NA ZIVOT DOSTOJAN COVJEKA, TAD STE MU ODUZELI I PRAVO GOLI ZIVOT, ONDA JE VRIJEME DA VAS ZAPALIMO.
@leroy...bosnjaci hoce pravo? ..evo, dajem vam svo pravo i budite sretni i ne brinite vise o vasem pravu! .. nemam pojma o kojoj tv postaji ti tu tupis.. niti je vazno..ampak.. ...., tako je to, svi su u pravu, ako nije drugacije dokazano..
ma sta baljazgas? Armija BiH je jedinice HVO smatrala prijateljskom vojskom koja se borila protiv agresora dok hrvati nisu poceli vrsiti pojedinacne pa onda i kolektivne zlocine i protjerivanja. Nisu ni bosnjaci cvjecke i mi smo vnago, ali smatram da ste vi veca vnago i od srba-od njih znas sta ocekivat, od vas se nikad ne zna-kako vjetar puse. Bosnjaci nemaju potrebe da budu ni na cijoj strani.sto bi se mi od 1,5-2 miliona ulizgavali nekom od 300 hiljada¿
Treba Bošnjacima dati za pravo. FTV (Fašistička televizija) i tako je jjednonacionalno smeće. Gebels bi se postidio da vidi kakva joj je uređivačka politika.
@hrvojezg.. oh , jadni hrvoje iz zagreba, jesmo li te uvrijerdili?
Nagon za povracanjem je obostran.:)
@hrvojezg... meni se povraca od tebe.. takvog demagoga ne trebamo, vec ih ima na pretek..na zalost.. osim ostalog, niko niti ne razumije sta ti hoces reci!.. prema tome, ne baljezgaj vise
Bosna, ovo gore je ujedno odgovor i tebi.
Replika 1 - ne sporim da je u Daytonu napravljena pogreška, no istu je pogrešku i Alija napravio. Mislim da se Ameri blefirali i da nas ne bi bomardirali da smo nastavili prema Banjaluci. Šteta, ali što je tu je. Replika 2 - ja samo vama ovdje, a pogotovo razumnijim ljudima kao sto su Bosna i jos neki, pokusavam ukazati na to da ste imali sansu pridobiti Hrvate na svoju stranu. Mit je da su Hrvati a priori protiv jedinstvene Bosne i Hercegovine. Mi smo previse rastrkani po BiH da bi nam to bio plan A. Međutim, vi ste nas svojim ponašanjem odgurnuli od zajedničke platforme i sad smo prešli na plan B. Da ste bili pametniji, gledali biste kako nas odobrovoljiti i danas, to ti jamcim, Repubilka Srpska ne bi postojala, a Srba bi bilo onoliko koliko ih je ostalo u Hrvatskoj. Vjeruj mi, imate za cim žaliti, a kriviti možete samo sebe.
@bosnjaci.. .. eto , opstali ste.. svi koji nisu opstali, i sve sto nije opstalo?? jeste li vi koji ste opstali zaista vrijedni svega toga?? naraaaaaavno da jeste, svaki ljudski zivot , svako dostignuce je vrijedno opstanka i - napretka... je li tako??
@ hrvoje bosanski narod je miroljubljiv narod i nikad nije napadao, on se samo branio i uvijek odbranio. Mi smo rat dobili jer je Bosna zadržana u svojim granicama, a unutrašnje uređenje Bosne može se mijenjati, a i ne mora. MENI, KAO I OSTALIM GRAĐANIMA BOSNE I HERCEGOVINE NE MOŽE NIKO ZABRANITI DA ŽIVIM NA BILO KOJEM DIJELU NJENE TERITORIJE..
@hrvoje....... ti si sebi, hrvoje, umislio da ces ti sad biti jako pametan, i pomoci kao nesto bosancima i hercegovcima.. radis za hrvatsku vladu ili propagandu? kako god, mani se corava posla, nista na ovaj nacin neces saznati... :)
Bosnjaci nisu najveci gubitnici u ratu, bosnjaci su najveci pobjednici.najveci cilj bosnjaka je bio da opstanu, sto smo i postigli. A danas smo jasno definisan narod. Od kad god da postojimo, pa makar od jucer, cinjenica je da postojimo i cinimo bitan faktor ne samo u BiH, nego na cijelom Balkanu.Hrvati su najveci gubitnici pa sad igraju na kartu nacionalne ugrozenosti.niste ostvarili herceg bosnu, srbi jesu barem RS.govorim o hrvatima u BiH
@SELIN Bosanci, Bosanci i Hercegovci, Bošnjaci, muslimani i Muslimani imaju jedno zajedničko ime, a to je BOSNA. Nama je Bosna sve, a ti budalo jedna četnička trebao bi da znaš da je Bosna postojala daleko prije Otomanskog carstva.
Dobro kazes, Bosna, ali onda se iz zacaranog kruga moze izici na dva nacina. Prvi nacin je da jedna strana odustane od svojih ciljeva, što je malo vjerovatno, jer bi zapravo dvije od tri strane trebale odustati, ne samo jedna. Drugi nacin je da jedna od strana izgubi živce i napadne druge dvije. E, to već ne zvuči baš nevjerovatno. Najbliže gubljenju živaca u ovom trenutku su bez premca Bošnjaci. Oni su i logičan izbor - izgubili su prošli rat, najveće su žrtve toga rata, a najmanje krivi - dakle, najviše žude za revanšom, pogotovo jer svoje političke ciljeve, a to su izlazak na more i ovladavanje barem polovicom teritorija BiH očito u miru nisu kadri ostvariti. Siguran sam da će pokušati ratnim putem, kad već ne ide političkim.