Mirsad Đapo, potpredsjednik SDP-a
0
"Bošnjaci možda imaju veća prava u Srbiji nego u RS"
Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Srbi su vecina u jednom od dva entiteta i trebali bi znati da su sva tri naroda konstitutivna u oba entiteta a ne tamo gdje su oni vecina da njima pripada ekskluzivno pravo na taj entit a druge ostavljaju bez ikakvih prava, ova cinjenica da od 700 zaposlenih srba samo su 2 Bosnjaka i 1 Hrvat. Konstitutivnost se mora postovati na cijeloj teritoriji BiH a ne samo na jednom njenom dijelu ko sto je to slucaj danas.
Prava istina je da bosnjaci u srbiji i RS imaju mnogo veca prava nego srbi u federaciji.
Naravno slazem se sa tobom; Bosna je MAJKA, ne mogu biti dvije majke sinko. Hadalju jedan, pa od koga ste se hranili 90-tih kada ste pocrkali umalo od gladi nego od Pazara. A i sad, samo sto sad stranci daju na kasikicu ko malom djetetu. Qouth the raven: \"Nevermore\"
Vidi razvijenog li područja,sta reče gde živiš,odakle si.Jedna je MAJKA sine.
Prije ce biti da se Beograd i Srbija hrani od Pazara i Sandzaka nego li je tako kao sto ti mislis. Samo dodji u Pazar pa vidi koliko puta hefticno pare idu za Beograd. Uostalom, vama je to i najveci problem, frka vam je sto nemate vise koga da muzete; sve republike koje ste sisali su otisleod vas, Kosovo takodje, Vojvodina svakim danom sve vise zavrce svoju slavinu. Srbija \"brale\" ne bi mogla samu sebe da ishrani da joj nije ovih stranih donacija sto joj se daje na kasiku. Da biram gdje cu da zivim ne bih, jer sam to vec jednom izabrao svojim rodjenjem, tj. u Pazaru, tj., u Sandzaku tj., u Srbiji koja ce priznati sve to. A sto se moje opskrbe tice, ta mene opskrbljuje jedino Allah s.w.t.
Kaže se hvala majko Srbijo što si mi omogućila da putujem.Ko te lebom hrani,tvoj komentar upravo govori ko si i šta si.Biraj brate gde ćeš da živiš niko neće plakati ža tobom.
Znate sta je najsmjesnije meni licno, a nadam se i vama; to je kada se Srbi pocnu pozivati na neko svoje davno izgubljeno dostojanstvo i postenje. Ne komsije Srbi, vi to nemate, izgubili ste ga ima vise od sto godina... Zato bolje cutite. A ako slobodarski duh reprezentuju genocidi koje ste pocinili, a sad pokusavate da kazete \"ne, to nismo bili mi vec Milosevic, Karadzic i Mladic\" onda jadna Evropa i svijet sa vama i jadne su vrijednosti koje vi vrjednujete. Kao Bosnjak koji zivi u Novom Pazaru i Sandzaku, tvrdim i svjedocim vase licemjerstvo gdje se god i kada god se nadjem u svijetu. Mogli ste kako hocete, ali ne mozete dokle hocete.
Svi vi koji govorite da su Srbi genocidni kroz citavu istoriju samo da znate nasa istorija ne ide od 1993 kao vasa \"Bosnjacka\", mi smo poznati kao slobodarski narod koji ne trpi okupatore, a to su bili redom Turci, Austrougari, Njemci, sve smo ih protjerali sa nasih ognjista a za slobodu Evrope samo u Prvom svjetskom ratu smo dali preko milion zivota. Kad vi budete tako nesto dali za Evropu onda mozete da pricate, a do tada sikter.
Sta nam rade ovi srbo dusmani evo,,,20 godina?! -E daje Hitler nekad radio i trecu smjenu u Blajburgu , nebi sad imali ovih nebeskih spodoba, u Bosni sto sad imamo!
A ti mora da si neki hiper-skolovan tip, pa znas i za FNP! Mozes li nam, kad si tako pameta, objasniti ovu skracenicu? Znas ja sam zavrslio FPN, pa eto, ne kontam!
E kakva li su onda njihova, jer tesko onom ko je u Srbiji rodjen i zivi, a ne nosi srpsko ime
Djete drago, opet si zaboravio popiti onu rozavu tableticu! Brzo dok još nije kasno....
...malo pogledaj kako je u Sarajevu,Zenici,Tuzli, da ne pričamo o Varešu, Ilijašu,Maglaju itd. pa sam sebe onda podsjeti na nebuloze o konstitutivnosti na cijeloj teritoriji. Možda ćeš ti a onda i ostali uvidjeti o čemu u stvari pričate i pišete. K\'o da ste svi završili fakultet FNP u Saraj\'vu!
Srpski kompleks je neizljeciv...Cist primjer, umjesto da slavi praznik on dodje ovdjei prica gluposti ne nebuloze, to je dokaz da su puni kompleksa.
mi smo veoma ponosni na Republiku SRPSKU!!! a posebno smo ponosni na nacin na koji je ona nastala lijepo kaze Charls Barkly :\"Sto ulazis u frku kad si slabiji?\" MIR BOZIJI HRISTOS SE RODI!!! muslimani bolje vam je da se vratite vjeri pradjedovoj i necete vise morati izmisljati ime naciji svakih 20 godina vidim vec neki Bosnjaci, koij su bili muslimani, nece da budu Bosnjaci sad se nazivaju Bosancima ni 20 godina nije proslo a vec mijenjate pa do kad Bog vam pomogao!!?
Oni koji nemaju buducnost ,stalno zive u proslosti ! To je sdlucaj sa ovim Bosanskim Islamistima,RS I HB imaju buducnost u EU ! Muslimani sa ovako plitkom politikom nece daleko stici,a Hriscani ako hoce dalje,moraju se osamostaliti inace ce biti u 90-im jos vjekovima !
Vi kao narod ste nastali na Turskom/Islamskom genocidu nad Krscanima !!!! Kad vi to platite i od.ye.be.te iz ovih krajeva mozemo razgovarati dalje !!!