{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bošnjaci grade džamiju u St. Louisu

11.11.2013. u 19:33
0
185
Bošnjaci grade džamiju u St. Louisu
0
U St. Louisu je 9. novembra postavljen kamen temeljac za džamiju džemata St. Louis Islamic Center "Nur". Istog dana počeli su radovi na iskopavanju temelja.
Na svečanosti povodom postavljanja kamena temeljca prisutnima se obratio predsjednik džematskog odbora Alija Džekić koji je izložio do sada ostvarene uspjehe u vezi sa kupovinom zemlje, izradom projektne dokumentacije te dobivanja građevinske dozvole i početka radova.

Svečanosti su prisustvovali imami iz St. Louisa, Muhamed ef. Hasić i Enver ef. Kunić, koji su nadahnuto govorili o važnosti džamija za sve bošnjake u SAD-u.

Ahmed ef. Serdarević, imam džemata Nur, zahvalio se prisutnima na dosadašnjoj podršci i podsjetio sve na Gazi Husrev-bega koji je svojim dugoročnim i dalekovidim planiranjem i ulaganjem najbolji primjer na koji se svi trebaju ugledati.

Kako bi radovi mogli da se odvijaju predviđenim tempom pokrenuta je akcija 1000 vakifa utemeljitelja koji će u novembru donirati po 200 dolara. U prvih deset dana sakupljeno je 70.000 dolara. Sredstva su namjenjena za iskopavanje i izlijevanje temelja te postavljanje prve ploče. Po završetku prve faze, bit će pokrenuta nova kampanja prikupljanja sredstava, saopćeno je iz džemata Nur.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: