Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prvi problem medija u Bosni i Hercegovini su neobrazovani i beskrupulozni novinari koji se prodaju onom ko da više, a takvih je, nažalost, najviše. Tek na drugom mjestu je problem "miješanja politike u izvještavanje, netransparentna koncentracija vlasništva te nezaštićenost novinara."
@gooUser1583928357 Dokaz da nema slobode govora, idem sad klix prijaviti RAK u .
@gooUser1583928357 samo ti kritikuj :)
Eh kad bi jos i BiH novinarstvo bilo na nekom visem nivou....
Cuj, Srbija na 93 mestu? Mi bi trebali biti medju zadnjima. Mislim da su kod nas medijske slobode kao u Turskoj ako ne i gore.
Ocekujem negdje ispod opis "Placeni clanak"
Bili bi smo i na višem nivou da se RS nije računala u prosjek. RS je ko srpska Sjeverna Koreja.
Kod nas je najbolje jer smo podjeljena zemlja, imamo tri predsjendika, tri naroda na vlasti, i malo prijatelja u svijetu, pogotovo u susjedstvu. To se zove demokratija i dostignuće. Ko može sad iz Federacije zabraniti Srbima u RS da pišu šta žele. Ili obrnuto. Niko. To se zove Sloboda. Kad predsjednici idu negdje posjetu onda kod nas idu tri, da jenan ne bi drugog zahebao. To se zove sloboda. Ali ta sloboda koji BiH ima košta.
Znaci ovi koji izvjestavaju šta izvjestavaju liberalne lažne medije poput cnn'a, mnbc'a , New york times'a washington posta i ostalih bagri kojim im jedini cilj da peru mozak, ako izvjestavas po njihovom, znaci da si na vrhu liste, tipa Skandinavije i svabije, gdje totalno lažu non stop. Čuj na kosovu slobodne medije:D Hahaha ili u bosni na primer, gdje se u federaciji 90%vijesti svodi na hajku protiv srpskog naroda i Srbije.
Nije problem sloboda medija nego mediji sponzorisani od vlasti.
U slobodu ubrajate i suđenje prije presude? usmjeravanja društvene svijesti po patronatu? "istraživačkog" novinarstva?
Niđe nema slobode ko na klixu
Ovdje vidite, da u Bosni bar znamo iz profesionalnih izvora, a tu uključujem i Klix i mnogo drugih, šta se u ovoj državi dogadja, i niko vama ne manipuliše (osim ako ne pratite stranačke medije). U drugim zemljama regiona vlada medijski mrak, a medija služe samo za propagandne svrhe.
Demokratija funkcionise ovako. Narod moze da prica sta hoce a vlast radi sta hoce. ( u Srbiji ne vazi prvi deo).
Prvi problem medija u Bosni i Hercegovini su neobrazovani novinari...druga stvar jeste da novinari mogu pusati šta god žele a da ne odgovaraju! Znaci pišu laži a kada napišu i dokaze se da nije tacno opet ne odgovaraju...
Najbolje biti kod ovi crni na mapi. Bez brige bez mozga
Kada ljestvicu pravi neko ko se sa tobom slaže, stavi te na prvo mjesto...kada se sa tobom ne slaže, stavi te na zadnje mjesto...Nema univerzalne pravde...postoji samo moja i tvoja pravda...
Da nema RTRSa, bili bi medju 20.
@beha2 Tačno, RTRS kad gledaš ne znaš je li neka parodija ili ljudi stvarno to objavljuju
Sad će Dodo srediti. -Barem jedno 10 mjesta dole
@Ex81 Dodina taktika: 1) Opstruiraj sve na nivou Bosne i Hercegovine 2) Žali se kako je BiH nefunkcionalna država