Vijećnica Naše stranke
514

Boška Ćavar: Zna se koliko je Komšić zla nanio, kako u Mostaru nešto može biti probosansko

Klix.ba
Boška Ćavar
Boška Ćavar
Novoizabrana vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Grada Mostara Boška Ćavar je posljednjim medijskim istupom podigla mnogo bure, posebno ako se taj istup tumači u kontekstu buduće uspostave vlasti u ovom gradu.

Ona je u podcastu Bura kazala kako je posebno vrijeđa svrstavanje na neku stranu, kad joj kažu da je "Komšićka".

"Zašto bi ja bila Komšićka, ja ne znam šta sam loše uradila u ovom gradu u ovoj politici da bi me neko poredio sa Željkom Komšićem. Zna se ko je Željko Komšić, šta je on uradio i koliko je zla nanio ne samo Hrvatima, on je nanio zla cijeloj državi jer u tri mandata nije saznao gdje su Grude, gdje Široki Brijeg", izjavila je ona.

Ćavar je dala i intrigantan odgovor oko glasanja za budućeg gradonačelnika, kazavši da je ona za Irmu Baraliju. Na pitanje što ukoliko Koalicija za Mostar podrži Baraliju, a HDZ i HRS ne podrže, ona je odgovarila da ona ne znam tko će podržati Irmu ili neće.

"Da ja sad ne prognoziram, ali to bi onda moralo značiti da mi idemo u koaliciju, Bh. blok sa SDA, ja nisam pristalica tog koaliranja, ne bih podigla ruku za takav način", kazala je.

Ćovar još kaže kako ne shvaća da u Mostaru nešto može biti probosansko, te da nju niko ne može kupiti, ili vršiti pritisak na nju za koga će glasati.