BiH
27

Bosić: SDS će prisustvovati sjednici Parlamenta BiH, ali neće glasati ni za jednu tačku

Piše: A. Z.
Mladen Bosić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Mladen Bosić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Poslanici SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine prisustvovate će nastavku 42. sjednice ovog zakonodavnog tijela, koja je zakazana za 7. mart, ali neće glasati ni za jednu tačku dnevnog reda, kazao je zamjenik Predstavničkog doma PSBiH Mladen Bosić.

"Poslanici iz Republike Srpske mogu blokirati rad Doma naroda i Predstavničkog doma. Zahtjevi za blokadu dolaze od onih koji žele srušiti Dejtonski mirovni sporazumi i ustavni poredak. Mi smo uvjereni da je to duboko protiv interesa i RS-a i svih naroda u BiH i zato nećemo učestvovati u blokadama, bojkotu i rušenju institucija da ne bismo išli na ruku onima koji žele proizvesti krizu. Učestvovat ćemo na sutrašnjoj sjednici, ali nećemo glasti ni za jednu tačku dnevnog reda u nadi da će oni koji su doveli do krize shvatiti poruku", kazao je Bosić.

Podsjećamo, 42. sjednica je otkazana 16. februara jer se poslanici iz RS-a nisu pojavili, zbog čega nije bilo kvoruma za glasanje.

Na proširenom kolegiju koji je održan tokom pauze sedam poslanika je glasalo za odgađanje sjednice i ona je zakazana za 7. mart.

Još uvijek nije poznato kakav će stav zauzeti zastupnici iz SNSD-a.