{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosić: Moramo oživjeti posrnulu privredu u RS-u

S
10.8.2014. u 15:51
2
23
Bosić: Moramo oživjeti posrnulu privredu u RS-u
2
Glavni odbor SDS-a konstatovao je danas u Istočnom Sarajevu da su sve pripreme za opšte izbore u ovoj stranci završene i da SDS spremno ulazi u izborni proces, izjavio je predsjednik stranke Mladen Bosić.
Bosić je dodao da SDS spremno čeka i postizborni ciklus, odnosno, kako je naveo, sređivanje stanja u Republici Srpskoj (RS).

"Glavni odbor SDS-a upozorava ove koji su trenutno na vlasti da prestanu sa grozničavim zapošljavanjem na sve moguće funkcije i položaje u privredi, javnim preduzećima, institucijama i Vladi, te da se suzdrže od sklapanja netransparentnih ugovora vrijednih na desetine miliona KM, jer to neće imati nikakav efekat ukoliko se građani opredijele za promjenu vlasti", rekao je Bosić novinarima u pauzi sjednice Glavnog odbora SDS-a.

Prema njegovim riječima, SDS je jasno definisao stavove šta treba mijenjati u RS-u i smatra da, umjesto zastupanja ličnih interesa, treba pristupiti dubokim reformama, prije svega da bi se oživjela posrnula privreda u RS-u i da bi se otvorila nova radna mjesta.

On je ponovio kritike na račun Vlade Republike Srpske u vezi sa "davljenjem" malih opština u Srpskoj.

"Smatramo da će to imati dalekosežne i negativne posljedice za budućnost, prije svega zbog iseljavanja tih teritorija", rekao je predsjednik SDS-a.

Bosić je poručio da sve opštine i svi građani u RS-u moraju imati ravnopravan, a ne povlašten status.

Upitan da prokomentariše jučerašnju izjavu predsjednika Vlade RS-a Željke Cvijanović u vezi sa dešavanjima u Skupštini opštine Srebrenica, on je rekao da "ne može da vjeruje da je došlo dotle da premijerka može tako javno da iznosi neistine".

"Nije došlo ni do kakvog objedinjavanja (službe za pitanja boraca Vojske RS-a i pripadnika Armije BiH), i ta odluka nije ni bila na Skupštini opštine Srebrenica, upravo na zahtjev naših odbornika, koji nikada neće podržati tu bošnjačku inicijativu", ponovio je Bosić.

Njemu nije jasno zašto premijerka jednostavno nije provjerila sve činjenice u ovom slučaju.

Komentarišući izjavu predsjednika RS-a Milorada Dodika o tome da stranci u BiH i RS-u ponovo spremaju neke nemire, Bosić je rekao da je "očigledno da se vraćaju neke stare teze o narandžastim revolucijama".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: