|

Bosić: Dodikova vlast nema namjeru da se suoči s činjenicama

Bosić: Dodikova vlast nema namjeru da se suoči s činjenicama
6
F
FENA
24.12.2014. u 20:22
15
komentara
6

dijeljenja
Bosić: Dodikova vlast nema namjeru da se suoči s činjenicama Mladen Bosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nervoza i napadi bijesa kojim Milorad Dodik reaguje na one koji ukazuju da je ''Republika Srpska zaista u opasnosti, ali od ekonomskog urušavanja, kriminala i korupcije do koje je svojom vlašću doveo Milorad Dodik i njegov SNSD'', dokazuje da Dodikova vlast nema namjeru da se suoči sa činjenicama, saopćio je lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić.
Navodi da su "činjenice da je Republika Srpska sve zaduženija, da je zdravstvo dovedeno do ekonomskog kolapsa, da uzimaju kredite za isplatu penzija, da su javna preduzeća izvor pljačke i zloupotreba vlasti, da je poljoprivreda u bezizlaznom stanju, a priveda dovedena do prosjačkog štapa“.

"Milorad Dodik treba da odgovori narodu zašto još zadužuje RS za izgradnju autoputa od Banje Luke do Kupresa i kome će taj autoput koristiti. Trebalo bi da odgovori i zašto je to prioritet u odnosu na autoput npr. od Bijeljine prema Srbiji ili pomoć privredi za otvaranje novih radnih mjesta", smatra Bosić.

Narodu treba da odgovori i kako je došlo do, naveo je Bosić u pisanoj izjavi, "pljačke“ u Bobar banci i fabrici glinice "Birač“ i ko je omogućio pljačku stotina miliona KM.

"To je izdaja interesa Republike Srpske i naroda, a Dodik pokušava da izmišljotinama o unutrašnjem neprijatelju skrene pažnju sa svoje lične odgovornosti", rekao je Bosić, saopćeno je iz SDS-a.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...