Komentari (194)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sve se nema, a tri jezika se izmislila
pametni ljudi, isti jezik, sto bi se peglali to smo mi balkanci izmislili u svrhu politickih manipulacija
Cuj to? I Ameri skontali da postoji samo srpski jezik sa raznim narjecjima.
Srpska Akademija Nauka i Umetnosti i Hrvatska Akademija Znanosti ce podnijeti tuzbu Medjunarodnom sudu u Strazburgu zbog skrnjavljenja Srpsko-hrvatskog jezika od strane Bosnjaka i Crnogoraca i izdavanje laznih recnika/rjecnika Bosnjackog i Crnogorskog jezika u kojima su 99% Srpske i Hrvatske reci/rijeci.
E,ebiga sad-! Ja u svoj CV- uvijek do sada stavljao da govorim \'fluentno\' cetiri [4] strana jezika:-Engleski, Hrvatski,Bosnjacki i Crnogorski,a da se sluzim jos i sa Njemackim,Slovenackim i Makedonskim.Sta da vam pricam,svakom sam se hvalio da sam poliglota.Ameri me shebase i umanjise vrijednost mog CV-a.
uzalud vam trud (kurco)sviraci. vrijeme se ne moze vratit, ovo je 2011., bosanski jezik odavno je vec standardiziran. samo prije mjesec izasla su 2 (dva) rjecnika bosanskog jezika, od kojih jedan u 10 (deset) tomova
i kako se zove taj jedan jezik, ameri? i KO bi prihvatio TAJ naziv, ma kakav da je (cak ni servi ne bi prihvatili danas nekakav \'srpskohrvatski-hrvatskosrpski\' kamoli Hrvati i Bosnjaci (o Crnogorcima da se i ne govori:)
Svijet se ne da prevariti.Izmisljaju se novi jezici iz politickih razloga samo da bi se pokazalo da si drugaciji kako bi opravdao svoju odrodjenost od najrodjenijih.Nece proci dugo vremena kada ce Svijet reci da ne postoe Crnogorska i Bosnjacka nacija,a Makedonska se takodje nece priznati jer sa nacijom Makedonac niko Makedoniju nece primiti u EU.Ne moze se dati ime drzavi i naciji po pokrajini koja je tri hiljade godina dio GRCKE. Sa Bosnjacima je isti slucaj-dali su sebi/prigrabili ime nacije po Bosni bez saglasnosti Srba i Hrvata iz BiH sto ce im biti nepriznato ako zele u EU zajedno sa Bos,.Srbima i Hrvatima.
naravno da jest svidja mi se: dobro jutro kolumbo
Ma koga boli racku sta ameri kontaju, vazno je da mi svi sretno i veselo pricamo i pisemo svojim jezicima i da se igramo brojke i slova i pritom ne pravimo greske koje smo sva ova proslo-godisnja vremena pravili, a vi sada sami skontajte da li pricate zeljenim jezikom. Pah jel demokratija il nije, dze ba zapelo kod amera sad ? Zamolio bih reziju za odjavnu spicu...... kad su u pitanju ameri ma bjazi, bjazi, bjazi
U BiH samo bosnjaci govore tzv bosanski, jezik koji nastao juce, dok Hrvati i Srbi vijekovima govore svoje jezike. Tako da covjek jeste u pravu, ovdje se govori ono sto se i ucilo do \'92-ge, S-H HS.
Kako je ispravnije reci, Irak ili Iran?
Postoji zajednicki naziv za ovaj jezik, samo ga treba promovisati i na kraju ozvaniciti za medjunarodnu upotrebu. Kada srbin, hrvat, bosnjak i crnogorac govore medju sobom jezik se uvijek suptilno zove i naziva Nash ili Nashki. Napr: Zna li ona pricat\' nash(ki)? Kako je to po nashki? Zna li ti dijete nash? Ovo su primjeri iz stvarnog zivota nas vani, u dijaspori, i mogu vam to posvjedociti i drugi koji imaju kontakte s ljudima iz bivse juge Dakle...Naš...ili Naški....i termin je jedinstven u svijetu pozdrav
Nacionalisti ili ne - NIKAD VIŠE ZAJEDNO! Dosta mi je balkanskog laganja, žrtava, primitivnog imperijalizma i okrutnosti! Svak na svoju stranu!
A hercegovački??? Crnogorski??
Normalno, samo ovce bi da imaju nesto svoje pa tako i jezik, da ne bi u bosanskoj skoli djeca ucila srpski pa se pitala ovo ili ono... ili u hrvatskoj srpski ili u srpskoj hrvatski itd. Jezik je garant necega sto bi budale rekle.. Da smo pametni bili zadrzali bi ime srpsko-hrvatski za nas jezik i dodali mu rijeci koje samo mi koristimo i to je to. Bar bit najpametniji u regionu po jednom pitanju ako vec se ne mogu dogovorit da se promjeni ime u neki juznoslovenski ili tako sta svima.
Poznati svinjogojac iz BELJINE opet si napustio svoje radno mesto sutra ćeš ga sterati prvoj krmači koja bude tražila,ti možeš biti adekvatna zamena