BiH
30

Bosanski Petrovac: Položeno cvijeće na spomenike borcima i žrtvama rata

Klix.ba
U povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine delegacije i udruženja iz Bosanskog Petrovca odali su počast i položili cvijeće na spomenike borcima i žrtvama rata.

Minutom šutnje i učenjem Fatihe odata je počast i zahvalnost za doprinos u odbrani nezavisnosti Bosne i Hercegovine poginulim borcima i šehidima Odbrabeno-oslobodilačkog rata 92.-95., te je položeno cvijeće na spomenik na Trgu šehida.

Delegacije su odale počast borcima Narodno-oslobodilačkog rata, koji su svoje živote dali braneći svoju slobodu od fašizma u Drugom svjetskom ratu, te na Spomenik na Partizanskom groblju u Bosanskom Petrovcu.

Počast borcima i žrtvama rata odao je u ime Vlade USK Dragan Polimanac, ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva, u ime Općine Bosanski Petrovac načelnik Zlatko Hujić, kao i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Haris Mešić, a u ime SDA Mahmut Jukić, u ime Udruženja boraca i žrtva rata Sanel Gredelj i Elma Ferizović, te Nihad Hujić u ime civilnog društva u općini Bosanski Petrovac, saopćeno je iz ove općine.