|

Bosanac i ostali članovi posade otetog broda su dobro, radi se na njihovom oslobađanju

Bosanac i ostali članovi posade otetog broda su dobro, radi se na njihovom oslobađanju
8
Piše: M. N.
25.9.2018. u 10:00
41
komentara
8

dijeljenja
Bosanac i ostali članovi posade otetog broda su dobro, radi se na njihovom oslobađanju
Sindikat pomoraca Hrvatske dobio je informaciju da su svi članovi posade švicarskog teretnog broda, koji je otet prije tri dana blizu obale Nigerije, dobrog zdravstvenog stanja. Među otetima je i državljanin BiH.
Kako su nam rekli iz Sindikata, informacije su dobili od porodica otetih pomoraca s kojima je švicarska kompanija Massoel Shipping stupila u kontakt.

Glasnogovornik kompanije Massoel Shipping Patrick Adamson kazao je kako otmičari obično ne ostvaruju kontakt u prvih 48 sati te da još uvijek nemaju nikakvih informacija o zahtjevima otmičara.

Iz Ambasade BiH u Švicarskoj kazali su nam kako su jučer stupili u kontakt s nadležnima.

"Dobili smo potvrdu o identitetu našeg državljanina, a porodica je obaviještena. Rečeno nam je da će sve nove informacije prvo dobiti porodica, a potom mi. Danas bismo trebali imati nove informacije", kazali su nam iz Ambasade BiH u Švicarskoj.

Sindikat pomoraca Švicarske obavijestio je kolege u Hrvatskoj, čiji je državljanin također otet na ovom brodu, da kompanija Massoel radi na rješavanju problema. Angažovali su tim stručnjaka koji će pregovarati s piratima kada im se obrate.

"Pozvali smo stručnjake koji će osigurati brzo i sigurno oslobađanje otetih. Porodice redovno obavještavamo o dešavanjima", kazali su iz kompanije.

Prema ranijim navodima eksperata, ovakvi slučajevi se riješe vrlo brzo i bez posljedica po članove posade.

Tokom prošle godine oteto je više od 60 članova posade u vodama Nigerije, ali veliki broj napada nije ni prijavljen.
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...