VIDEO
/
Bosanac autostopom posjetio Senegal, Mauritaniju, Indiju...

Klix.ba
12.11.2012. u 21:31
0
48
Bosanac autostopom posjetio Senegal, Mauritaniju, Indiju...
0
Damir iz Bihaća uspio je autostopom obići mnoge zemlje svijeta, među kojima su Maroko, Alžir, Mauritanija, Senegal, Turska, Indija...


U videu koji je na YouTube uploadavao američko-hrvatski pisac, reditelj i glumac Ivan Pavletić, Damir objašnjava kako mu je uspjelo da autostopom obiđe sve navedene zemlje.

Ovaj Bosanac je svoj rodni grad Bihać napustio nakon rata i preselio u Rijeku, gdje je živo normalnim životom, studirao na riječkom univerzitetu, dok jednog dana nije ostao bez novca.

Damir je nakon toga odlučio iz temelja promijeniti svoj život i krenuti na nevjerovatan put. Došao je na ideju da stopira. Prvo je iz Rijeke stigao u Trst u Italiji, odakle je ubrzo nastavio svoju pustolovinu sa nekoliko prijatelja i psom. Oni su zajedno stopirali od grada do grada, svirajući na ulicama za hranu i nešto novca.

Nakon nekoliko sedmica stigli su na Gibraltar, odakle su prešli na afrički kontinent. Prošli su kroz zapadnu Saharu, Maroko i Alžir.

Nakon toga, stopirali su do Mauritanije i Senegala. U ovoj afričkoj zemlji odlučili su napraviti zaokret i krenuti prema zemljama Bliskog istoka. Preko Turske stigli su i do daleke Indije. Pavletić ga je opisao kao bosanskog Aleksandra Makedonskog.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: