{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borut Pahor krečio dom povratničkoj porodici u Srebrenici

16.7.2015. u 16:33
1.051
28
Borut Pahor krečio dom povratničkoj porodici u Srebrenici
1.051
JUB d.o.o. Sarajevo u saradnji sa Ambasadom Republike Slovenije u BiH donirao je jedan dio materijala, odnosno boju za unutrašnje zidove Jupol i materijal za fasadu za rekonstrukciju porodične kuće povratničkoj porodici Mandžić u Srebrenici, koji su socijalno nezbrinuti i nezaposleni.
Ovim bi se stvorili humaniji uslovi za život ove devetočlane porodice. U humanitarnoj akciji sudjelovali su u ime Republike Slovenije predsjednik Borut Pahor i iz JUB d.o.o. Sarajevo direktor Muhidin Hrapović.

Radost i oduševljenjeMandžići nisu krili radost i oduševljenje kada su vidjeli da pristiže dodatni materijal koji će pomoći da kuća bude useljiva.

"Samo da nam je useliti, a poslije ćemo mi zajedno s djecom polako", kaže ova skromna porodica koja se u Srebrenicu vratila doslovno u ništa.

"Po povratku nismo imali ništa, nismo znali mnogo o tome na što imamo pravo ili gdje potražiti pomoć. Mnogi povratnici suočavaju se sa sličnim izazovima i potrebna im je pomoć", kazali su.

Radovi teku dobroPredsjednika Slovenije zanimalo je u kakvim uslovima žive. Posjetio ih je te se uvjerio da radovi na kući teku dobro. Kazao je kako ga je dirnula priča ove porodice. S druge strane, divi im se, jer su, unatoč svemu što su prošli, uspjeli pohvatati konce.

"Zaista je zadovoljstvo vidjeti povratničku porodicu koja uspijeva učiniti svoj dom funkcionalnim nakon tako dugog razdoblja", zaključio je Pahor koji je i sam sudjelovao u krečenju doma porodice Mandžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: