{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borovac primila predsjednika Udruženja gradonačelnika Francuske

F
20.6.2008. u 15:03
0
0
Borovac primila predsjednika Udruženja gradonačelnika Francuske
0
Borovac primila predsjednika Udruženja gradonačelnika Francuske
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas Jacquesa Pelissarda, predsjednika Udruženja gradonačelnika Francuske, koji se na poziv ambasadorice Francuske u BiH Maryse Berniau nalazi u studijskoj posjeti našoj zemlji.
Cilj ove posjete je podstaći partnerstva između bosanskohercegovačkih i francuskih lokalnih zajednica.

Prijemu je prisustvovao i Lazare Paupert, savjetnik za kulturu i saradnju u Ambasadi Francuske u BiH.

Gradonačelnica je Pellisarda upoznala o administrativno-pravnom položaju Sarajeva kao glavnog grada BiH, nacionalnoj strukturi i funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti u Gradu Sarajevu, te njegovoj teritorijalnoj organizaciji.

- Grad Sarajevo je postigao izuzetan napredak i intezivno se razvija. Sve veći interes stranih ulagača pokazuje da je situacija ovdje stabilna i prosperitetna. Našim aktivnostima trudimo se da ovaj grad ima što perspektivniju budućnost i da građanima osiguramo što kvalitetniji život - istaknula je gradonačelnica Borovac.

Dodala je da je ovaj grad ponosan na svoju stoljetnu multikulturalnost.

-Trudimo se da stvorimo uvjete da bi svi građani na jednak način ispoljavali svoje nacionalne i vjerske osobenosti, kazala je ona.

Gradonačelnica je također ukazala na bogatstvo kulturne baštine koju posjedujemo te istaknula da Grad ulaže značajna sredstva u obnovu vjerskih i objekata od kulturno-historijskog značaja.

Jacques Pelissard, predsjednik Udruženja gradonačelnika Francuske, kazao je da je Sarajevo, uprkos svemu što mu se desilo tokom rata, postigao veliki napredak te da je to danas lijep i čist grad.

On se također složio s gradonačelnicom Borovac da treba raditi na objedinjavanju teritorije grada Sarajeva i rješavanju njegovog statusa da bi mogao djelovati i odgovoriti ulozi glavnog grada, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: