{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borovac i Jusić posjetili KJKP "Tržnice i pijace"

F
14.7.2008. u 13:50
0
0
Borovac i Jusić posjetili KJKP "Tržnice i pijace"
0
Borovac i Jusić posjetili KJKP "Tržnice i pijace"
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Abid Jusić posjetili su danas Kantonalno javno komunalno preduzeće "Tržnice i pijace" u Sarajevu.
Gradska tržnica u Sarajevu izgrađena je 1894. godine i uvrštena je na listu nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine. Polazeći od historijskog značaja tog objekta, njegova unutarnja i vanjska restauracija i saniranje nameću se kao nužnost.

"Uvrštavanje Gradske tržnice na listu nacionalnih spomenika BiH stavlja pred sve nas niz važnih zadataka, kako na njihovoj restauraciji, tako i dokumentaciono-prezentacionom čuvanju od zaborava ovog važnog arhitektonskog i uslužnog objekta", rečeno je u razgovoru, koji su gradonačelnica Borovac i ministar Jusić vodili sa direktorom preduzeća Suljom Džafom.

Iako u teškim uvjetima privređivanja, ovo preduzeće uložilo je u proteklih devet godine preko tri miliona konvertibilnih maraka u sanaciju objekta Gradske tržnice.

Za sanaciju krova Gradske tržnice i unutarnje i vanjsko uređenje i rekonstrukcija nužno je osigurati dodatnih oko 400.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: