{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borovac i Jusić posjetili KJKP "Tržnice i pijace"

F
14.7.2008. u 13:50
0
0
Borovac i Jusić posjetili KJKP "Tržnice i pijace"
0
Borovac i Jusić posjetili KJKP "Tržnice i pijace"
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Abid Jusić posjetili su danas Kantonalno javno komunalno preduzeće "Tržnice i pijace" u Sarajevu.
Gradska tržnica u Sarajevu izgrađena je 1894. godine i uvrštena je na listu nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine. Polazeći od historijskog značaja tog objekta, njegova unutarnja i vanjska restauracija i saniranje nameću se kao nužnost.

"Uvrštavanje Gradske tržnice na listu nacionalnih spomenika BiH stavlja pred sve nas niz važnih zadataka, kako na njihovoj restauraciji, tako i dokumentaciono-prezentacionom čuvanju od zaborava ovog važnog arhitektonskog i uslužnog objekta", rečeno je u razgovoru, koji su gradonačelnica Borovac i ministar Jusić vodili sa direktorom preduzeća Suljom Džafom.

Iako u teškim uvjetima privređivanja, ovo preduzeće uložilo je u proteklih devet godine preko tri miliona konvertibilnih maraka u sanaciju objekta Gradske tržnice.

Za sanaciju krova Gradske tržnice i unutarnje i vanjsko uređenje i rekonstrukcija nužno je osigurati dodatnih oko 400.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: