BiH
0

Borjana Krišto počasna građanka Kupresa

FENA
U povodu Dana općine Kupres, 18. septembra, predsjednica Federacije BiH i kandidatkinja HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto proglašena je počasnom građankom Kupresa, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Tokom jučerašnje svečane sjednice Općinskog vijeća Kupres, odlukom spomenutog vijeća dodijeljena su i uručena prigodna priznanja i zahvalnice, a najveće priznanje "Počasni građanin" pripalo je Borjani Krišto za lični angažman u implementaciji razvojnih projekata za dobrobit općine Kupres.

Priznanje je primio izaslanik predsjednice Federacije BiH Ante Vrdoljak koji je zahvalio na ovom vrijednom priznanju u njeno ime.

Iako nije bila u mogućnosti prisustvovati Danu općine Kupres zbog ranije preuzetih obveza Krišto je u svom pismu načelniku Kupresa Stjepanu Hercegu i članovima Općinskog vijeća čestitala Dan općine ukazujući kako se puno toga uradilo na prostoru ove općine u protekloj godini, ali i u svim prethodnim, navodi se u saopćenju.

U pismu, također, stoji kako je Kupres izuzetno zapažen ekonomski prostor koji ima potencijal, znanje, jasnu politiku, a napose vrijedne i radišne ljude za sve pothvate i zadaće.

Inače, 18. septembra 1461. godine prvi se put u pisanim dokumentima spominje ime Kupres, a danas 549 godina kasnije, ovaj dan se slavi kao Dan općine Kupres.