SNSD u TK
0

"Borit ćemo se za otvaranje novih radnih mjesta"

SRNA
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD - Milorad Dodik), ukoliko uđe u Skupštinu Tuzlanskog kantona, borit će se, prije svega, za otvaranje novih radnih mjesta, a to može ostvariti privlačenjem stranih investitora, ali i znatno boljom međuentitetskom saradnjom, izjavio je nosilac liste SNSD-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona Nedo Petrović.

"Na evidenciji Biroa za zapošljavanje u Tuzlanskom kantonu registrovano je više od 91.000 nezaposlenih lica, što je rekordan broj, dok je zaposleno samo 81.000 lica, što samo po sebi predstavlja katastrofalan podatak", rekao je Petrović na predizbornom skupu u Lukavcu.

Prema njegovim riječima, broj korisnika Narodne kuhinje u Tuzli sada je veći  od 3.000, a potrebe su znatno veće, što je poražavajuća činjenica. 

"SNSD očekuje da dobije jednog poslanika u Tuzlanskom kantonu koji neće imati mnogo uticaja na donošenje političkih odluka, ali će napraviti jedan bitan iskorak u ekonomskom, ali i u demokratskom smislu jer bi to bilo prvi put da u Skupštini Tuzlanskog kantona bude zastupljen i poslanik iz jedne partije koja ima sjedište u Republici Srpskoj", istakao je Petrović.