{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Boriša Arnaut stupio na dužnost ambasadora BiH u Beogradu

S
3.3.2010. u 13:18
0
16
Boriša Arnaut stupio na dužnost ambasadora BiH u Beogradu
0
Boriša Arnaut stupio na dužnost ambasadora BiH u Beogradu
Boriša Arnaut (Foto: SRNA)
Novi ambasador BiH u Srbiji Boriša Arnaut predao je danas kopije akreditivnih pisama Ministarstvu inostranih poslova Srbije u Beogradu.
Arnaut je u prvoj izjavi medijima po dolasku u Beograd i stupanju na dužnost novog ambasadora BiH u Srbiji rekao da će njegovi prioriteti biti razvijanje dobrosusjedskih odnosa, otklanjanje razlika i pronalaženje zajedničkih interesa Srbije i BiH.

"Uvijek treba unapređivati odnose i u EU možemo ući samo kao dobri susjedi a ne svađom i razlikama. Treba pokušati da tamo gdje imamo zajedničke interese i gdje se možemo razumjeti, uspostavimo čvršće i direktne veze Sarajeva i Beograda", rekao je Arnaut za Srnu nakon izlaska iz zgrade Ministarstva inostranih poslova Srbije.

On je naglasio da će u skorije vrijeme posjetiti Iliju Jurišića koji se nalazi u pritvoru srpskog Vijeća za ratne zločine u Beogradu, a osuđen je na 12 godina zatvora zbog napada na kolonu JNA u Tuzli, u maju 1992. godine.

Arnaut je naveo da prilikom predaje kopije akreditnih pisama nije pominjano hapšenje bivšeg člana ratnog Predsjedništva BiH Ejupa Ganića u Londonu, jer on nema informacije o tom slučaju.

"Nismo to pominjali jer nisam u toku, ja sam tek predao akreditive prije sat vremena tako da nisam to pominjao jer nemam informacije", rekao je Arnaut.

BiH u posljednje skoro tri godine nije imala ambasadora u Beogradu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: