|

Boris Novković družio se i pjevao sa članovima NVO "Svjetlo"

Boris Novković družio se i pjevao sa članovima NVO "Svjetlo"
33
Klix.ba
24.11.2012. u 09:48
1
komentara
33

dijeljenja
Boris Novković družio se i pjevao sa članovima NVO "Svjetlo"
Članove NVO altrusita "Svjetlo" jučer je obradovao popularni pjevač Boris Novković koji se družio s njima prije koncerta posvećenom 50. godišnjici grupe Index.
Tokom druženja članovi udruženja poklonili su mu majicu sa sa poznatim sloganom "Dobro je biti pametan, pametnije je biti dobar“, a Boris im je darovao dva CD-a s najvećim htovima, te je članovima omogućio ulazak na koncert. Na kraju druženja zajedno su otpjevali refren pjesme "Ostvaren san“.

"Susret nam je posebno drag i sa nestrpljenjem smo ga iščekivali, jer pjesma koju pjeva Boris Novković "Ostvaren san" je kao himna naše organizacije, jer je naš rad i naša misija prepoznata u stihovima pjesme, posebno u refrenu: "Ostvaren san, u svjetlu rođendan, to znamo mi, tu je mir, dobrotom svu će ljubav dati,tebi, meni, bezvremeni." Sada smo dobili i potpis stihova pjesme i bit će postavljena u Edukativnom centru za socijalno uključivanje „S...“ na naš zid koji simboli gradnju društva jednakih mogućnosti“, izjavio je Haris Čaušević, direktor udruženja.

NVO altruista za pomoć osobama s umanjenim sposobnostima ima za misiju pružiti podršku i stvoriti uslove da mladi s umanjenim sposobnostima iskažu vlastite vrijednosti i budu korisni sebi i zajednici. U okviru organizacije od 11.11.2010. godine u ul.Logavina br.11, pokrenut je Edukativni centar za socijlano uključivanje „S...“ čije aktivnosti ostvaruju naš cilj Gradnje društva jednakih mogućnosti.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...