Govedarica odlučio
2

Boris Jerinić isključen iz SDS-a

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica isključio je Borisa Jerinića iz članstva stranke zbog teže povrede Statuta i djelovanja suprotnog zvaničnim stavovima Srpske demokratske stranke.

"Ne poštujući Statut i odluke Glavnog odbora stranke, Jerinić duži period djeluje protiv interesa Srpske demokratske stranke. Jerinić je jučer, u pratnji gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i Uroša Gostića, prisustovao sastanku sa delegacijom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) iako nije imao ovlaštenje stranačkog organa da se na tome sastanku pojavi. Na tom sastanku, kako je najavio portparol SNSD-a, donesena je odluka da poslanici SDS-a iz Doboja politički rad nastave u klubovima SNSD-a u PS BiH i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što je suprotno Statutu i zvaničnim stavovima Srpske demokratske stranke", saopćeno je iz SDS-a.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica je poručio članovima i simpatizerima Srpske demokratske stranke da će učiniti sve da stranku sačuva od mešetara i trgovaca.

"Srpsku demokratsku stranku sačuvat ćemo dosljednom politikom i nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci izruče onima koji žele da SDS nestane, ujedno praveći od lažnih patriota nacionalne heroje", rekao je Govedarica.