Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Drevna vjestina primjenjiva na djeci palestinaca do 16 godina, starijim zenama i ljudima je prepakovana jiu jica...
Ma kamen i u glavu :)
jos nesto krav maga je nastala u ghettu ako nisam siguran u madzarskoj za vrijeme holokasta dakle da bih se odbranili od nacista sa svim i svacim sto su imali (parmak,noz itd)
cuj krav maga omiljena medju vojnicima hahahahah kao sto je ples omiljen medju plesacima...pa glupani jedni krav maga i jeste vojna vjestina koju su izmislili zidovi, isto kao sto je aikido vojna vjestina samuraja
Ko nosi noz u skolu, taj je treniro krav magu
Samo nam daj tremine vasih treninga i budi uvjeren da ce mo doci na njih, da nam vi pokazete sve sto znate. Racunaj na to da cemo pozvati i novinare da naprave prilog o tome, gdje se jedno hibridno sranje od nazovimo mlataranja nogama i rukama, pokusava porediti sa Konvenionalnim vjestina koje okupljaju milone pristalica. JEDVA CEKAMO TAJ SUSRET, samo nam pod HITNO DAJTE VASE TERMINE TRENINGA I GDJE SE ODRZAVAJU I AKO BOG DA VIDIMO SE TAMO DA JEDNOM ZA UVIJEK VAM OTVORIMO OCI I STAVIMO DO ZNANJA KOLIKO POJMA NEMATE O BORILACKIM VJESTINAMA. Sve navedeno nema veze sa postulatima kojima smo uceni godinama ali vi ste nam opalili moralni samar e sada stanite javno i prakticno iza njega. Mi se ne mislimo tuci sa vama, vec odraditi malo realnije sparinge... PS. racunajte da cemo doci u najboljem sastavu nasih predstavnika Judo-a, Karate-a, Jiu Jitsu-a, MMA itd... Ne odazivanjem na ovaj poziv jasno stavljate do znanja javnosti da se obicni ublehasi i manipulanti.
Jedna od najvecih uvreda koju sam cuo na racun borilackih vjestina koje imaju svoju visestoljetnu tradiciju je navedana u ovom clanku a glasi : \"Ova vještina nije nastala u trening salama ili klubovima za potrebe ljudi obučenih u kimona sa obojenim pojasevima, koji treniraju na mekanim strunjačama\" Gospodo KRAV MAGA eksperti, javno vas pozivam da organizujete javnu prezentaciju vase vjestine i njene primjenjivosti u situacijama realne borbe a na tu prezentaciju ce mo doci mi iz bijelih kimona i sa mekanih strunjaca. Odaberite hocete li to da uradimo na betonu ili u sali. Prodajete ublehu i postajete instruktori nakon trodnevnih seminara. Licno iz radoznalosti sam bio na jednom, jednostavno receno TOTALNO SRANJE. Ukrali su elemente iz Jiu Jitsua i ko fol napravili svoj stil. Djecu od 15 godina uce kako se boriti nozem i vi ste mi drustveno korisni i mi se pitamo sto nam djeca nose nozeve u skole. Ne, Vi ste drustveno opasni i treba vas pod hitno zabraniti i ukinuti...
Drevna vjestina naseg naroda - pljuj po onome sto ne poznajes i sto je uspjesno. Za ovog lika koji spominje nekog od dva metra - ima curetak od jedno 1.60m koja baca lika od 2m sa 100njak kila koji takodjer trenira. Navratiti pa pogledajte prije nego sto s*erete a sto se tice cionizma - odj*ebite lagano s time. Najbolje da mi vama ispred zgrade svima po dzamiju i crkvu izgradimo pa lagano onda trazite neka opravdanja. Mars u p.m. vise svi pljuvaci.
Presao sam na Krav Magu prije dvije godine, trenirao sam karate duzi niz godina i mogu vam reci da je odlican borilacki sport, preporucujem svima jer je fizicki puno vise zahtjevan nego recimo karate, i kompleksniji nego npr kick box, vise je free fight (ide se na parter, imobilizacija protivnika...itd). Interesantan je jer se vjezba odbrana pri napadu od naoruzanog protivnika (noz, palica, pistolj...itd). Uglavnom mjesavina Ju-Jitsu i Aikido vjestina.
@ mirso pOTPUNO se slazem s tvojim komentarom ! NIKAD VISE BEZ STRUKTURE ARMIJE i ORUZJA OSBIH-e ! RBIH4EVER !
PAZNJA O DODIKOVOM PATOLOSKOM GENOCIDNOM SRPSKOM HI-TLERU ! ZNACI DA je ZBOG IZDAJNICKIH planova nestanka ARMIJE RBIH-e lagumdzija pokusao skinuti s pozicija PRIJE TRI MJESECA dva ministra SDA , jedan od njih JE TAJ koji je odbranio RBIH-u S PUSKOM U RUCi od agresije srbije i srba barbara i POKUSAVA SE POSTAVITI ZA MINISTRA ODBRANE RBIH-e nekog slugu ideologije velikosrbizma tj cet-inizma ! NARODE U NEDJELJU GLASAJTE ZA STRANKU SBIH i SDA ! Nema druge, BOSNA ZOVE ! Tuzite OVOG DODIKA ZA ZAVJERU I NEPRJATELJSKU DJELATNOST PROTIV Suverene Armije nase domovine ! OVO PO NIKAVU CIJENU NE MOZE PROCI ! STOP ! U kojoj drugoj drzavi JEDAN POLITICAR SMIJE UDARATI NA ARMIJU DRZAVE u KOJOJ ZIVI I OD KOJE PRIMA PLATU ?! Borci, politicari i patrioti RBIH-e, TUZITE OVOG SRPSKOG HI.TLERA MILORADA DODIKA ! Dokle ce vas vise GAZITI I UCJENJIVAT SVOJIM FASISTICKIM I DIKTATORSKIM PRIJETNJAMA !?! USTAJ BOSNO I NE DAJ SVOJE !
Ja vjerujem samo u municiju, bombe i rakete.Jel ovo ona partizanska reklama, za borbu golorukog naroda protiv nadmocnog neprijatelja. Bolje bi nam bilo da kupimo borbene zrakoplove, inace kad rat pocne mozemo samo u planine. Komsije naoruzane do zuba,a mi cemo ugasiti Oruzane Snage.
pogan sport, poganog naroda....
ustani Adolfe da vidis sta rade chifuti!!!!
je krav maga: http://mondoweiss.net/images/2012/08/30-israel2-AFP.jpg
\'jer ti je dedo sa golog otoka pricao o nekakvim cionistima \'\' HAhaha, koji si ti kreten maloumni HAHAHAHAHAHAHA
ti bi se borio casno kada bi neko htio da ti oduzme zivot? cilj vjestine je prezivljavanje, a ne baljezganje poput tvog jer ti je dedo sa golog otoka pricao o nekakvim cionistima