{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Borenović: Vlada zna samo da se zadužuje

S
SRNA
28.3.2015. u 12:29
2
9
Borenović: Vlada zna samo da se zadužuje
2
Borenović: Vlada zna samo da se zadužuje
Branislav Borenović
Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da Vlada Republike Srpske "ne zna ništa drugo osim da se kreditno zadužuje".
Reagujući na današnju izjavu premijera Republike Srpske Željke Cvijanović da SDS, PDP i NDP "omalovažavaju institucije Srpske jer su u institucijama BiH odbili da prihvate novo kreditno zaduženje kod Svjetske banke", Borenović je rekao da je "građanin Republike Srpske danas duplo više zadužen od građanina u Federacije BiH zahvaljujući neodgovornoj politici" republičke vlasti.

On je pozvao "Cvijanovićevu i njenog stranačkog šefa Milorada Dodika da umjesto zaduženja zatraže da Dragan Vučetić vrati novac koji je pronevjerio iz preduzeća 'Nikola Tesla' i da u zgradi Vlade Republike Srpske nađu i aktiviraju mjenice Robne kuće 'Boska'", navodi se u saopštenju PDP-a.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je odluka Predstavničkog doma parlamenta BiH da odbije da ratifikuje Sporazum o kreditu za razvojnu politiku poslovnog ambijenta između BiH i Svjetske banke klasično derogiranje odluka Narodne skupštine RS "od strane političkog Sarajeva u koje su se utopili SDS, PDP i NDP".

Cvijanovićeva je ocijenila da je objašnjenje SDS-a, PDP-a i NDP-a da su blokirali ratifikaciju, jer su protiv toga da se Republika Srpska zadužuje i navodno "krpa rupe" kreditnim sredstvima, najobičnija besmislica.

Ona je istakla da budžet RS ne zavisi od tih sredstava, te da ovdje i nije riječ o novcu, već o tome kako se političke partije iz Republike Srpske, kao što su SDS, PDP i NDP odnose prema RS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: