{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borenović: Vlada zna samo da se zadužuje

S
28.3.2015. u 12:29
2
9
Borenović: Vlada zna samo da se zadužuje
2
Borenović: Vlada zna samo da se zadužuje
Branislav Borenović
Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da Vlada Republike Srpske "ne zna ništa drugo osim da se kreditno zadužuje".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Reagujući na današnju izjavu premijera Republike Srpske Željke Cvijanović da SDS, PDP i NDP "omalovažavaju institucije Srpske jer su u institucijama BiH odbili da prihvate novo kreditno zaduženje kod Svjetske banke", Borenović je rekao da je "građanin Republike Srpske danas duplo više zadužen od građanina u Federacije BiH zahvaljujući neodgovornoj politici" republičke vlasti.

On je pozvao "Cvijanovićevu i njenog stranačkog šefa Milorada Dodika da umjesto zaduženja zatraže da Dragan Vučetić vrati novac koji je pronevjerio iz preduzeća 'Nikola Tesla' i da u zgradi Vlade Republike Srpske nađu i aktiviraju mjenice Robne kuće 'Boska'", navodi se u saopštenju PDP-a.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je odluka Predstavničkog doma parlamenta BiH da odbije da ratifikuje Sporazum o kreditu za razvojnu politiku poslovnog ambijenta između BiH i Svjetske banke klasično derogiranje odluka Narodne skupštine RS "od strane političkog Sarajeva u koje su se utopili SDS, PDP i NDP".

Cvijanovićeva je ocijenila da je objašnjenje SDS-a, PDP-a i NDP-a da su blokirali ratifikaciju, jer su protiv toga da se Republika Srpska zadužuje i navodno "krpa rupe" kreditnim sredstvima, najobičnija besmislica.

Ona je istakla da budžet RS ne zavisi od tih sredstava, te da ovdje i nije riječ o novcu, već o tome kako se političke partije iz Republike Srpske, kao što su SDS, PDP i NDP odnose prema RS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: