Međusobne optužbe
16

Borenović: SNSD se dobro sjeća da su se 2003. godine snažno zalagali za ulazak u NATO

M. A.
Branislav Borenović (Foto: SRNA)
Branislav Borenović (Foto: SRNA)
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović se na današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske obratio poslanicima te se posebno osvrnuo na optužbe iz SNSD-a da PDP skupa sa SDS-om provodi probosansku politiku.

Borenović je prije svega istakao kako s gnušanjem odbacuje navode da opozicione stranke u bh. entitetu Republika Srpska svoj program rada usklađuju s programima probosanskih političkih stranaka.

"Kleveta je da opozicione stranke u RS-u svoje aktivnosti provode u skladu sa SDA, da SDS i PDP provode probosansku politiku u Sarajevu. Govorite da ste dobronamjerni, mi ne vjerujemo u vašu dobru namjeru. Nedopustivo je da etiketirate sve ove ljude koji sjede ovdje kao izdajnike. Ja sam 1992. godine bio u VRS-u i neću vam to dopustiti", istakao je Borenović.

On je također podsjetio da je SNSD za razliku od trenutnog stanja prije nekoliko godina bio zagovornik sasvim drugačije situacije.

"Dobro se sjećate da ste se 2003. godine snažno zalagali da BiH postane punopravni član NATO saveza i Evropske unije. Prešutjeli ste dosta činjenica vezanih za NATO. Vi ste izabrali Bakira Izetbegovića i Denisa Zvizdića, vi ste birali SDA kao partnere, a ne mi. Procjena je da je 300.000 ljudi napustilo RS, a mi pričamo o nekim stvarima koje nas odvlače od stvarnog života", poručio je Borenović nakon čega je uslijedio aplauz opozicionih poslanika.