Partijski sabor
12

Borenović ponovo izabran za lidera PDP-a, usvojena i deklaracija "skrivenih namjera"

D. Be.
Foto: RTVBN
Foto: RTVBN
Branislav Borenović ponovo je izabran za predsjednika Partije demokratskog progresa (PDP). Stari lider ove partije nije imao protivkandidata, a reizabran je sa 342 glasa, dok je šest članova bilo protiv njegovog imenovanja.
Na Saboru Partije demokratskog progresa (PDP) u Banjoj Luci danas su izabrani i članovi Glavnog i Nadzornog odbora, te članovi statutarne komisije te izglasane dvije deklaracije - Deklaracija o lokalnoj samoupravi i Deklaracija za period 2019-2039. Na Saboru nisu imenovani potpredsjednici partije, već će njihova imena biti poznata nakon sjednice novoimenovanog Glavnog odbora PDP, prenosi RTV BN.

Borenović se zahvalio delegatima na reizboru i istakao da je čast, privilegija, kao i obaveza biti predsjednik PDP.

"Hvala vam na šansi koju ste mi dali da u naredne četiri godine uradimo ono što smo zacrtali. Ono sto PDP danas radi zaista je novina", istakao je Borenović.

On je obećao da će PDP u naredne četiri godine učiniti sve što može da postane još snažnija stranka i pokretač ekonomskih, socijalnih i političkih reformi.

"Želimo osnažiti Republiku Srpsku, kojoj je mjesto u Evropi. BiH je srpska, koliko i bošnjačka i hrvatska i hoćemo da se pitamo u njoj", dodao je Borenović.

Saboru PDP-a prisustvovao je veliki broj visokih funkcionera, članova i simpatizera ove partije, te brojni gosti, među kojima su bili i šef poslaničkog kluba SNS Aleksandar Martinović i lider demokrata Crne Gore Aleksa Bečić.

Na partijskom Saboru je usvojena politička deklaraciju za period 2019.-2039. godine. Zvaničnici ove stranke s predsjednikom Branislavom Borenovićem na čelu opisali su je kao "snažan odgovor na političke procese u BiH", aludirajući na Deklaraciju SDA na koju su se dobrano obrušili, ali i nedavno predstavljen prijedlog ustavnih promjena Saše Magazinovića poznatiji kao Aprilski paket.

Već na prvi pogled politička deklaracija se može okarakterisati kao "paket skrivenih namjera" kada je riječ o potencijalnom osamostaljivanju RS-a i slabljenju države BiH.