{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borenović: Najodgovorniji za stanje u RS-u je SNSD

4.5.2014. u 13:59
0
13
Borenović: Najodgovorniji za stanje u RS-u je SNSD
0
Borenović: Najodgovorniji za stanje u RS-u je SNSD
Branislav Borenović
Podpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP), Branislav Borenović, izjavio je da je SNSD zajedno sa ostalim strankama u vlasti najodgovorniji za loše stanje u kojem se nalazi Republika Srpska.
On je na konferenciji za novinare održanoj danas u Banjoj Luci, naveo da je nakon potpisivanja deklaracije Saveza za promjene Republika Srpska dobila dva politička bloka. Prvi koji čine stranke na vlasti, a drugi blok predstavljaju opozicione partije među kojima je i PDP.

“Formiranje Saveza za promjene i potpisivanje deklaracije je događaj koji ima istorijski značaj. Mi u PDP-u smatramo da je to pozitivan događaj i da su pozitivne reakcije na formiranje Saveza za promjene. Jasno se iskristalisalo da u RS-u postoje dva politička bloka. Prvi čine stranke u vlasti, prije svega SNSD, koje su najodgovornije za loše stanje u kojem se nalazi RS, a drugi opozicione partije, mnoge NVO i udruženja”, izjavio je Borenović.

Potpredsjednik PDP-a, Branislav Borenović, naveo je da su glavni problemi u RS ogromna zaduženja od strane vlasti, nezaposlenost, kriminal, korupcija, prevare...

“Nama je u cilju da promijenimo aktuelnu vlast koja je učinila da RS danas bude u teškom ekonomskom, ali i moralnom položaju”, istakao je Borenović.

On je dodao da aktuelna vlast ne čini ništa ni povodom afera i krivičnih prijava koje su podnesene od strane PDP-a prije više od godinu i po dana.

“To samo pokazuje da izgleda SNSD kontroliše i nekoliko tužilaca u pravosudnim institucijama RS, jer kako drugačije tumačiti da se ništa ne čini povodom afera i krivičnih prijava koje su na jedan ozbiljan način podnesene od strane PDP-a”, naveo je Borenović.

On je poručio da će to vrijeme uskoro proći, jer dolaze izbori i u planu je da se učini ono što su uradile i političke strukture u Hrvatskoj i Srbiji - osloboditi bilo kakvog političkog pritiska pravosudne institucije RS i dati im slobodu da rade svoj posao jednako prema svima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: