PDP želi smjene
10

Borenović: Inicirat ćemo opoziv Vlade RS-a u Narodnoj skupštini

SRNA
Branislav Borenović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Branislav Borenović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Glavni odbor Partije demokratskog progresa (PDP) smatra da je stanje u Republici Srpskoj loše i da je zbog toga potrebno inicirati skupštinsku proceduru opoziva aktuelne Vlade Republike Srpske, izjavio je predsjednik ove partije Branislav Borenović.

Borenović je najavio da će u narednim danima biti obavljeni razgovori sa ostalim klubovima poslanika u Narodnoj skupštini RS-a kako bi bili ispunjeni uslovi, definisani skupštinskim Poslovnikom, za iniciranje opoziva Vlade.

"Vlada Srpske nije dala odgovor ni na jedno ključno pitanje u Republici Srpskoj i ima loše rezultate i naš stav za opoziv je logičan i opravdan i to bi bilo rješenje na sve anomalije u Srpskoj", rekao je Borenović novinarima nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a.

Prema njegovom mišljenju, ekonomska i socijalna situacija u RS-u je loša, zaduženost je velika, kao i dugovi prema budžetskim potrošačima, poljoprivrednicima, zaposlenim u željeznicama.

Borenović je naveo da je Glavni odbor PDP-a dao punu podršku ključnim osobama iz ove partije u zajedničkim institucijama BiH, predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću i ministru inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Igoru Crnatku, kao i načinu kako oni brane interes Srpske.

"Oni su odnijeli mnogo važnih političkih pobjeda kojima su zaustavili dalje negiranje Republike Srpske koja je dejtonska kategorija", kaže Borenović.

On je naveo da je Perica Bundalo izabran za generalnog sekretara PDP-a, a Dijana Čekić za člana Predsjedništva te stranke.