{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Borenović: Djelovat ćemo kao alternativa aktuelnom režimu u RS-u

F
FENA
17.11.2018. u 15:29
3
10
Borenović: Djelovat ćemo kao alternativa aktuelnom režimu u RS-u
3
Poslanici Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) djelovat će opoziciono, uz snažno promovisane principa koji su u interesu RS-a, potvrdio je danas predsjednik te stranke Branislav Borenović na sjednici Glavnog odbora.
Kazao je da će šef poslaničkog Kluba PDP-a, koji broji devet parlametaraca, biti Perica Budalo, a njegova zamjenica Jelena Trivić.

I u institucijama BiH će, kaže, djelovati s ciljem zaštite interesa RS-a.

Pozvao je sve političke istomišljenike da im se pridruže kako bi radili na promjenama u RS-u i stvaranju ekonomskih snažnog društva u kojem će zakoni jednako vrijediti za sve.

"Nećemo iznevjeriti one koji su glasali za nas. Narod koji nas je izglasao traži od nas da u parlametu i van njega djelujemo kao alternativa aktuelnom režimu u RS", rekao je Borenović, nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a.

Donijeli su odluku da su tri ključna cilja na kojima će insistirati – izmjene Izbornog zakona BiH, promjena uređivačke politike javnog servisa RTRS-a, a zalagat će se i za punu vladavinu zakona, posebno rad na rasvjetljavanju neriješenih ubistava u RS-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: