Reakcije
8

Boračke organizacije FBiH podržale Izetbegovićev potez u Beogradu

FENA
Koordinacija temeljnih boračkih organizacija Federacije Bosne i Hercegovine koju čine Organizacija porodica poginulih boraca FBiH, Savez ratnih vojnih invalida FBiH, Savez boraca FBiH, Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH, podržava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića u stavu da će se sve odluke o međunarodnim odnosima BiH donositi u Sarajevu i državnim institucijama.

Ovakav stav očekuju i od preostala dva člana Predsjedništva, ali smatraju da je to u praksi nemoguće.

"To šalje vrlo lošu sliku svim ljudima koji žive u Bosni i Hercegovini na način da ih se omalovažava, a pogotovo narodima koje takve osobe predstavljaju", naglasili su.

Zahtijevaju od predstavnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti koji 'primaju platu' od države Bosne i Hercegovine da zastupaju interese matične države, a ne interese drugih zemalja.

"Mi kao predstavnici onih koji su dali najviše za ovu državu, za njenu nezavisnost, suverenitet i međunarodni subjektivitet, a neki su dali živote ili dijelove svoga tijela, dajemo sebi za pravo da kažemo da je Bosna i Hercegovina bila i bit će uvijek, jer smo mi njeni čuvari", zaključeno je u saopćenju Koordinacije temeljnih boračkih organizacija FBiH.