{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bolnici u Trebinju prijeti zaraza?

S
9.12.2014. u 16:13
0
54
Bolnici u Trebinju prijeti zaraza?
0
Bolnici u Trebinju prijeti zaraza?
Trebinje
Izlivanje velikih količina fekalija iznad Grudnog odjeljenja Bolnice Trebinje može prouzrokovati ozbiljnu i veliku zarazu, a Dom zdravlja, koji je ovaj problem prouzrokovao, kao i druge lokalne nadležne službe ostaju već mjesecima "nijemi" na upozorenja, kažu u Bolnici Trebinje.
Problem je počeo u aprilu kada je kanalizacija iz Doma zdravlja, odnosno njihovog vešeraja počela da teče do ulaza na Grudno odjeljenje, a postoje indicije da je na isti šaht priključena kanalizacija iz obližnjeg vrtića.

"Kada se sastanu te dvije otpadne vode ispred ulaza je sve mokro i nemoguće je zaobići te fekalije preko kojih gaze i pacijenti našeg odjeljenja i porodične medicine, ali i rodbina koja dolazi u posjetu, te djeca koju svakodnevno tuda prolaze do vrtića i škole tako da su svi izloženi zarazi", rekla je Srni Dušanka Mićunović Jovanović, načelnik Grudnog odjeljenja Bolnice Trebinje.

Ona kaže da se već više od pola godine obraćaju i direktoru Doma zdravlja, lokalnoj zajednici i nadležnim inspekcijama i službama, ali da ovaj veoma ozbiljan problem još nije riješen već ga, kako kako ističe, po svemu sudeći olako doživljavaju.

"Postavljano je i odborničko pitanje, ali ni tada se niko na to nije osvrnuo", kaže Jovanovićeva i dodaje da je dolazio inspektor, te da su dopremane i pumpe ali da je sve to nedovoljno i da to nije rješenje ovog problema.

Neki od građana koji dolaze u posjetu rodbini ili oni koji idu kod porodičnog ljekara kažu da je prilaz svakodnevno mokar i da se osjeća neprijatan miris, te da nečistoću ne unose samo u bolnicu već i u svoje kuće.

U komunalnoj inspekciji kažu da su naložili direktoru Doma zdravlja Ljiljani Radoičić da pređe na javnu komunalnu mrežu i da je ona podnijela zahtjev Vodovodu za priključak, a dok se to ni riješi bit će dopremane pumpe da čiste kanalizaciju, odnosno šaht.

Oni tvrde da nije riječ o fekalijama, već o otpadnim medicinskim vodama. Direktor Doma zdravlja Trebinje Ljiljana Radoičić danas je bila službeno odsutna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: