|

Bolnici u Trebinju prijeti zaraza?

Bolnici u Trebinju prijeti zaraza?
0
S
SRNA
9.12.2014. u 16:13
54
komentara
0

dijeljenja
Bolnici u Trebinju prijeti zaraza? Trebinje
Izlivanje velikih količina fekalija iznad Grudnog odjeljenja Bolnice Trebinje može prouzrokovati ozbiljnu i veliku zarazu, a Dom zdravlja, koji je ovaj problem prouzrokovao, kao i druge lokalne nadležne službe ostaju već mjesecima "nijemi" na upozorenja, kažu u Bolnici Trebinje.
Problem je počeo u aprilu kada je kanalizacija iz Doma zdravlja, odnosno njihovog vešeraja počela da teče do ulaza na Grudno odjeljenje, a postoje indicije da je na isti šaht priključena kanalizacija iz obližnjeg vrtića.

"Kada se sastanu te dvije otpadne vode ispred ulaza je sve mokro i nemoguće je zaobići te fekalije preko kojih gaze i pacijenti našeg odjeljenja i porodične medicine, ali i rodbina koja dolazi u posjetu, te djeca koju svakodnevno tuda prolaze do vrtića i škole tako da su svi izloženi zarazi", rekla je Srni Dušanka Mićunović Jovanović, načelnik Grudnog odjeljenja Bolnice Trebinje.

Ona kaže da se već više od pola godine obraćaju i direktoru Doma zdravlja, lokalnoj zajednici i nadležnim inspekcijama i službama, ali da ovaj veoma ozbiljan problem još nije riješen već ga, kako kako ističe, po svemu sudeći olako doživljavaju.

"Postavljano je i odborničko pitanje, ali ni tada se niko na to nije osvrnuo", kaže Jovanovićeva i dodaje da je dolazio inspektor, te da su dopremane i pumpe ali da je sve to nedovoljno i da to nije rješenje ovog problema.

Neki od građana koji dolaze u posjetu rodbini ili oni koji idu kod porodičnog ljekara kažu da je prilaz svakodnevno mokar i da se osjeća neprijatan miris, te da nečistoću ne unose samo u bolnicu već i u svoje kuće.

U komunalnoj inspekciji kažu da su naložili direktoru Doma zdravlja Ljiljani Radoičić da pređe na javnu komunalnu mrežu i da je ona podnijela zahtjev Vodovodu za priključak, a dok se to ni riješi bit će dopremane pumpe da čiste kanalizaciju, odnosno šaht.

Oni tvrde da nije riječ o fekalijama, već o otpadnim medicinskim vodama. Direktor Doma zdravlja Trebinje Ljiljana Radoičić danas je bila službeno odsutna.
Prijavi grešku


Komentari (54)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...