{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Bolje da se blokira uspostavljanje vlasti"

S
24.1.2011. u 13:14
0
64
"Bolje da se blokira uspostavljanje vlasti"
0
"Bolje da se blokira uspostavljanje vlasti"
Ljubić: Nemoguće premise
Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić rekao je da formiranje vlasti u BiH blokira onaj ko pokušava da je uspostavi na nemogućim premisama, ne poštujući duh BiH, ne uvažavajući izborni legitimitet jednog konstitutivnog naroda i već isproban sporazum o rotaciji predstavnika naroda na ključnim pozicijama u zemlji.
"Konačno, za BiH je bolje da se blokira uspostavljanje vlasti dok ovi principi ne budu zadovoljeni, nego da imamo blokadu i vlasti i države još četiri godine, do čega bi mogla dovesti neprincipijelna koalicija", rekao je Ljubić za izdanje Večernjeg lista za Bosnu i Hercegovinu.

Govoreći o potrebi sazivanja nove međunarodne konferencije za BiH zbog trenutne situacije u zemlji, Ljubić je rekao da je stupanj unutarnjeg konsenzusa u ovom trenutku ispod potreba BiH za reformama i da zato smatra da je potreban "multilateralni međunarodni pristup uz potrebu konstruktivnog dijaloga domaćih aktera".

Kada je riječ o sporazumu između dva HDZ-a, Ljubić je naglasio da je on izraz odgovornosti dvije najjače hrvatske stranke za budućnost hrvatskog naroda u BiH, ali i za samu državu.

"Razlog je obrana hrvatskog političkog subjektiviteta u BiH predstavljanjem Hrvata u tijelima vlasti po legitimno izabranim predstavnivcima i odlučnost da zajednički izborimo promjenu ustava i izbornog zakona u BiH", rekao je Ljubić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: