BiH
4

Bojić: SAD neće ostati usamljene u uvođenju sankcija Miloradu Dodiku

Piše: Er. M.
Borislav Bojić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Borislav Bojić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Borislav Bojić kazao je za Klix.ba kako vjeruje da Sjedinjene Američke Države neće ostati usamljene u uvođenju sankcija predsjedniku entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku.

Bojić je kazao da mu je žao što su uvedene sankcije predsjedniku RS-a, podsjećajući Dodika da je svojevremeno likovao kada su uvođene takve vrste sankcija rukovodstvu SDS-a.

"Ja ne želim da likujem. Meni je žao što će RS snositi posljedice sankcija jer nisam siguran da će SAD ostati usamljene u ovom svemu", kazao je Bojić.

On ističe da je svim ovim nanesena šteta imidžu manjeg bh. entiteta, ponavljajući da mu je najviše žao građana RS-a.

Na pitanje da li je ovo poruka kako se bliži kraj vladavini Milorada Dodika, Bojić je odgovorio da smatra kako Dodika treba pobijediti na izborima, a ne da ga smjenjuje bilo ko.

"Mene zabrinjava stanje u BiH zbog svih poruka koje imamo priliku slušati u posljednje vrijeme. Govorim o pozivima na sukobe i opremanje za rat. To zabrinjava. Potpuno sam uvjeren da kod nas ima dovoljno snaga koje će spriječiti bilo koju vrstu sukoba", kazao je Bojić.

Smatra kako predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjednik entiteta RS Milorad Dodik svojim izjavama stvaraju katastrofalnu atmosferu.

"Odmah se tu pojave Dudaković, Halilović, Bećirović i mnogi drugi koji podgrijavaju atmosferu i igraju se vatrom. Opasno je u BiH raditi na takav način. Dodika trebamo pobijediti na izborima", zaključio je Bojić.