{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bojić: Policija RS-a nije smjela da skida plakate SDS-a "Kleptokratija ili socijaldemokratija"

F
4.6.2008. u 12:31
0
0
Bojić: Policija RS-a nije smjela da skida plakate SDS-a "Kleptokratija ili socijaldemokratija"
0
Bojić: Policija RS-a nije smjela da skida plakate SDS-a "Kleptokratija ili socijaldemokratija"
Foto: Foto: Reuters
Član Odbora Skupštine RS-a za odbranu i bezbjednost Borislav Bojić zatražio je danas detaljnu informaciju od MUP-a RS-a u vezi s angažiranjem policajaca na skidanju plakata te stranke „Kleptokratija ili socijaldemokratija“, te u vezi s privođenjem na informativne razgovore aktivista SDS-a.
Bojić je kazao da je policija RS-a, prema informacijama kojima raspolaže, aktiviste SDS-a privela na informativne razgovore u Istočnom Sarajevu, a u Nevesinju, Kotor-Varoši, na Palama policija se bavila skidanjem tih plakata na kojima pored spomenutog natpisa je i slika nove zgrade i aviona Vlade RS-a, a u uglu čovjek koji kopa po kontejneru.

On je naglasio da je posao komunalne policije da uklanja plakate ukoliko su oni postavljeni na nepropisnim mjestima, a posao policije RS-a je da radi na suzbijanju kriminala.

"Tražit ćemo parlamentarnu istragu u vezi za zastrašivanjem aktivista SDS-a“, naglasio je Bojić u izjavi novinarima navodeći da postavljanje spomenutih plakata kao poziv SDS-u na borbu protiv kriminala nije atakovanje protiv države, kako to hoće da predstave u aktuelnoj vlasti.

Istaknuo je i da bi predstavnici opozicije trebalo da budu na čelu Odbora za odbranu i bezbjednost Skupštine RS-a, jer nigdje u svijetu nije zastupljeno da taj odbor vode predstavnici vladajuće stranke.

Predsjednik Odbora Petar Đokić kazao je da on nema informacije u vezi s navodima SDS-a, ali da će danas proslijediti MUP-u RS-a zahtjev da se provede istraga.

Bojić je, također, naglasio i da Odbor mora provesti parlamentarnu istragu povodom navoda novinara Slobodana Vaskovića i predsjednika NVO "Narodni front“ Dragomira Babića o nezakonitom prisluškivanju.

Uputio je i zahtjev da se ispita upotreba sile policije prema jednoj osobi u Banjoj Luci što se dogodilo tokom jučerašnjeg dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: