BiH
21

Bojan Đurić predlaže da se bebi Belmini da državljanstvo Srbije

Piše: A. P.
Belmina Ibrišević
Belmina Ibrišević
Priča našeg portala o tromjesečnoj bebi Belmini Ibrišević, koja nema jedinstveni matični broj, a mora ići na operaciju u Njemačku, odjeknula je i u regiji. Poslanik Liberalno-demokratske partije Srbije predložio je da se ovoj djevojčici omogući dobijanje državljanstva njegove zemlje kako bi mogla otići na liječenje.

"Moguće je po Zakonu o državljanstvu da mala Belmina Ibrišević bude primljena u državljanstvo tako što će biti primljeni njeni roditelji", poručio je putem svog Twitter profila Bojan Đurić i predložio da ambasador Srbije u Sarajevu stupi u kontakt s porodicom bebe iz Donje Orahovice kod Gračanice i ponudi im mogućnost prijema u državljanstvo, u saradnji sa BiH.

Iako je inicijativa hvale vrijedna, ona na svu sreću neće biti potrebna, s obzirom da je današnjom odlukom Vijeća ministara BiH Belmini i drugoj djeci koja su se našla u istoj bezizlaznoj situaciji omogućeno da konačno dobiju JMB. Kako nam je rekla Belminina majka Fatima, njen suprug i ona već sutra će predati zahtjev za izdavanje pasoša bolesnoj bebi.