{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bogić Bogićević održao predavanje studentima Northeastern univerziteta

8.7.2014. u 10:31
2
1
Bogić Bogićević održao predavanje studentima Northeastern univerziteta
2
Bogić Bogićević održao predavanje studentima Northeastern univerziteta
Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH) i ove godine je ugostio studente sa Northeastern univerziteta iz Bostona, sa kojim imaju dugogodišnju saradnju.
U prostorijama AUBiH-a danas je nekadašnji član Predsjedništva SFRJ Bogić Bogićević održao predavanje o aktuelnoj situaciji u BiH i načinima kako da prevaziđemo poteškoće sa kojima se danas susrećemo.

Predavanje je dijelom bilo posvećeno i sjednici predsjedništva bivše SFRJ održane 12.03. 1991. godine, koja je obilježila njegovu političku karijeru, a studenti su nakon predavanja imali priliku da neformalno pričaju sa gosp. Bogićevićem, gdje su imali mnogo pitanja o raspadu SFRJ, njegovoj karijeru i trenutnom stanju u našoj državi.

Svako ljeto američki studenti sa Notrheastern univerziteta borave u BiH, u okviru programa "Dijalog civilizacija".

Njihova posjeta je bazirana na upoznavanju sa radom i djelovanjem političkih organa, religijskih zajednica i suživota u BiH. Studenti iz Bostona su zajedno sa studentima AUBiH posjećuju državne institucije Bosne i Hercegovine, uključujući Presjedništvo BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH, lidere vjerskih zajednica, OHR, Ambasadu SAD u Sarajevu i nevladine organizacije. U okviru boravka u BiH studenti će posjetiti Mostar, Banja Luku i Srebrenicu.

Do sada se pokazalo da studijske posjete ovog tipa su najbolji način za spoznaju kulture i djelovanje jedne države kroz interakciju s ljudima.

Gostujući studenti kroz druženje sa AUBiH studentima imaju priliku upoznati Sarajevo i iz drugog ugla, uživati u zabavnom sadržaju, upoznati se sa noćnim životom koji je tokom ljetnih mjeseci posebno zanimljiv.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: