Kandidat na lokalnim izborima
4

Bogdan Đukić Lopov: Nije me stid nadimka, nema veze sa krađom

Piše: J. H.
Plakat Bogdana Đokića Lopova za naredne lokalne izbori u BiH
Plakat Bogdana Đokića Lopova za naredne lokalne izbori u BiH
Bogdan Đukić je jedan od SDS-ovih kandidata za mjesto odbornika u Općini Teslić. Zbog nadimka Lopov, koji se nalazi i na promotivnom materijalu ove stranke, Đukić je ubrzo postao popularan političar u BiH.

Na listama za predstojeće oktobarske lokalne izbore naći će se mnogobrojni zanimljivi nadimci po kojima su političari poznati u svojim lokalnim zajednicama. Jedan od njih je zasigurno i SDS-ovac Bogdan Đukić Lopov iz Teslića kojem je ovo prva kandidatura ne nekim izborima. U razgovoru za portal Klix.ba, Đukić je otkrio otkud mu ovakav, u najmanju ruku, "sumnjiv" nadimak.

"Dobio sam ga od starijeg brata dok smo još bili djeca. On nema nikakve veze sa bilo kakvim sumnjivim radnjama ili lopovlukom", kaže Đukić na početku razgovora.

Ovaj političar Srpske demokratske stranke kaže kako ga u njegovom gradu svi poznaju po ovom nadimku.

"Kada mi se kćerka upisivala u srednju školu u Tesliću pitali su je čija je, jer im u tom trenutku moje ime nije predstavljalo ništa. Tek nakon što je rekla moj nadimak, sve im je bilo jasno", kaže naš sagovornik, koji se trenutno nalazi u Crnoj Gori na odmoru.

Đukić kaže kako ga nije stid zbog nadimka i da ga sa ponosom nosi.

"Ne vjerujem da će mi štetiti na izborima, jer u Tesliću svi znaju, ko sam, šta sam radio i šta radim", tvrdi Đukić.

Trenutno radi u tesličkoj bolnici kao medicinar, a u lokalnom nogometnom klubu radi kao fizioterapeut. Od izbora, kaže, ne očekuje mnogo, ali vrijedi pokušati. Simpatizeri SDS-a Đokića na listi za općinski odbor mogu pronaći pod rednim brojem 28.