Reakcija
0

Bodljikava žica na ogradi srednje škole na Dobrinji postavljena je prije osam godina

M.A.
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Direktorica srednje škole na Dobrinji izjavila je za portal Klix.ba da sporna bodljikava žica na dijelu ograde koja se nalazi ispred dvije srednje škole i to Pete gimnazije i Dobrinske gimnazije nije postavljena jučer, već da je tu osam godina.

Naime, izvor poznat redakciji našeg portala je jučer kazao kako su osobe koje nemaju nikakve veze sa školom u prošlosti često preskakale ogradu kako bi ušle u dvorište škole.

U međuvremenu, javila nam se direktorica Pete gimnazije na Dobrinji koja nam je rekla da ta informacija nije tačna i da je bodljikava žica postavljena samo na jednom dijelu ograde i to prije osam godina.

"Bodljikava žica na jednom dijelu ograde nije postavljena jučer niti bilo ko ima namjeru da je postavlja. Postavljena je prije osam godina i to za mandata bivšeg direktora ove škole. Ja sam novoizabrana direktorica od januara. Pošto nemam kontakt s bivšim direktorom, ja sam pitala domara zašto je tada postavljena bodljikava žica i on mi je odgovorio da su psi lutalice često preskakali ogradu i to je glavni razlog njenog postavljanja", navela je direktorica ove škole.