Odgovor iz SDP-a
157

Boban: Pozivam Komšića da dođe u posjetu zapadnoj Hercegovini

Klix.ba
Demokratska fronta pokušava sakriti činjenicu da su jučer bili poslušnici politike Dragana Čovića i HDZ-a, saopćeno je danas iz SDP-a.
"Smiješno je bilo gledati zastupnike DF-a kako se znoje od stida jer moraju glasati za zaključak HDZ-a za blokadu Federalnog Parlamenta. Ovim putem pozivam člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da posjeti zapadnu Hercegovinu i da me demantira. Osobno ću kao federalni zastupnik biti njegov domaćin u obilasku cijele zapadne Hercegovine", saopćeno je.

Navodi se da su svi priželjkivali da će 2006. godine kandidatura Željka Komšića biti korak ka integraciji društva i da to može biti pozitivan iskorak za BiH.

"Danas je potpuno jasno da taj čovjek nije u stanju to uraditi već sijati daljnje podjele. I dok u kampanji uzima glasove na stalnim sukobima, nakon izbora već drugi put uzastopno ulazi u vlast sa HDZ-om što dovoljno govori o njemu, a ne o SDP-u. Pri tome Čović mu ne dozvoljava niti da ima stolicu za pregovaračkim stolom, već informacije može dobiti samo od Bakira Izetbegovića", saopćeno je.