BiH
4

Blizu 4.000 posjetilaca u Vijećnici prvog dana otvorenih vrata

Klix.ba
U četvrtak, prvog dana otvorenih vrata, Vijećnicu je posjetilo blizu 4.000 građana i turista grada, koji su bili oduševljeni ljepotom enterijera i umjetnički oslikanim zidovima i svodom ovog bisera kulturne baštine Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

I danas građani i turisti iz svih krajeva svijeta u velikom broju posjećuju ovu prelijepu građevinu, a u dane vikenda se očekuje i rekordan broj posjetilaca.

Radi podsjećanja, građani i turisti grada će do kraja mjeseca jula, u periodu od 10.00 do 17.00 sati svakog dana, uključujući i vikende, moći pogledati unutrašnjost obnovljene Vijećnice. Za to vrijeme ulazak u Vijećnicu se neće naplaćivati.

Građani i turisti grada će u tom periodu biti u prilici da posjete samo centralnu aulu, odakle će moći da pogledaju i uživaju u prelijepom ambijentu ovog simbola Sarajeva i Bosne i Hercegovine, poput unutarnje galerije, centralnog stepeništa, lijepo oslikanog svoda…

Poslije 1. avgusta, Grad Sarajevo će obogatiti novim sadržajima plan posjeta Vijećnici, kada će se ulaznice naplaćivati kako je to običaj svuda u svijetu ukoliko se posjećuje neka znamenitost.