Ima se, može se
230

Blizu 3,5 miliona KM za hranu, piće i duhan u zgradi Parlamenta BiH

Piše: I. Č.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine izdvojila je 1.109.906 KM bez PDV-a, za hranu i piće, a među kompanijama koje su dobile ugovor, u ovom slučaju za nabavku čaja u vrijednosti od 8.160 KM, je i Gold Mignon poznat po aferi iz 2015. kada su djeca u obdaništima zaražena salmonelom.

Firma Lala i Laćo d.o.o. iz Bijeljine, koja se bavi uvozom i distribucijom, dobila je dva ugovora: jedan za nabavku konzerviranog povrća i povrća u limenci u vrijednosti od 37.781 KM i drugi za nabavku začina i začinskih sredstava u vrijednosti od 31.797 KM.

Parlamentarci će uživati u kafi i toplim napicima iz firme Marcaffe d.o.o. iz Kiseljaka, nabavljenim po ugovoru ukupne vrijednosti 148.762 KM.

Predstavnici TPDC Sarajevo d.d. Sarajevo potpisali su ugovor za nabavku ribljeg mesa u vrijednosti 82.440 KM, a ugovor za nabavku zamrznutih proizvoda 117.969 KM. Slastičarske proizvode u vrijednosti od 67.161 KM u zgradu Parlamentarne skupštine BiH isporučit će Amko Komerc d.o.o.

Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine je, osim potpisanog ugovora o nabavci hrane i pića, poništila drugo obavještanje o nabavci hrane, pića, duhanskih i srodnih proizvoda procijenjene vrijednosti 2.627.345 KM. To obavještenja će, vjerovatno, ponovo biti raspisano.

Osim toga, Služba je raspisala tender za nabavku pilećeg mesa u vrijednosti 74.703 KM i svinjskog mesa u vrijednosti 18.132 KM.

Na čelnoj poziciji Službe za zajedničke poslove institucija BiH se, uz ostalo, nalazi Meliha Jahjaefendić, koja je u fokus javnost dospjela nakon što je imenovana da treći mandat obnaša na toj dužnosti.