{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Blizu 200 osoba iz RS-a dolazi 3. maja u bivšu Dobrovoljačku

19.4.2013. u 11:46
0
Blizu 200 osoba iz RS-a dolazi 3. maja u bivšu Dobrovoljačku
0
Blizu 200 osoba iz RS-a dolazi 3. maja u bivšu Dobrovoljačku
Sa prošlogodišnjeg obilježava stradanja u Dobrovoljačkoj ulici (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Članovi Pododbora za obilježavanje značajnih historijskih događaja Vlade RS, danas su u Policijskoj stanici Centar u Sarajevu najavili okupljanje za 3. maj u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici, kako bi odali počast ubijenim pripadnicima bivše JNA.
Ovo je bio preliminarni sastanak sa sarajevskom policijom, a drugi sastanak u Policijskoj stanici Centar održat će se 24. aprila.

"Naš zahtjev za održavanje skupa uredno je zaprimljen, a prema Zakonu o javnom okupljanju Kantona Sarajevo, zahtjev je otišao hitnoj pomoći, vatrogasnoj brigadi i ministarstvu saobraćaja za totalnu obustavu saobraćaja kako bi spriječili dešavanja od prošle godine", kazao je za portal Klix.ba Velimir Dunjić, predsjednik Pododbora za obilježavanje značajnih historijskih događaja Vlade RS.

Program obilježavanja stradalih je isti kao i prošle godine. Sudionici će se okupiti ispred crkve u Miljevićima, odakle će preko Vraca i Grbavice doći u ulicu Hamdije Kreševljakovića, bivšu Dobrovoljačku.

"Tamo ćemo upaliti svijeće i položiti cvijeće, nakon čega ćemo se vratiti u MIljeviće, položiti vijence na spomen-krst i održati kratki duhovni program. Iz MUP-a KS nema nikakvih informacija vezanih za neke ekscese ili kontramitinge", dodao je Dunjić. U prijavi održavanja skupa naveli su 200 učesnika.

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da je tokom napada u Dobrovoljačkoj ulici ubijeno sedam i ranjeno 14 osoba, nakon što su onesposobljene za borbu. Istraga u vezi sa ovim radnjama se nastavlja zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ratnog zločina, jer je na žrtve otvarana vatra nakon što su bile onesposobljene za borbu ili dok su se nalazile u sanitetskom vozilu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: