{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Blizu 200 gostiju na iftaru u Banjoj Luci u organizaciji Ramiza Salkića

Klix.ba
23.5.2018. u 08:28
6
22
Blizu 200 gostiju na iftaru u Banjoj Luci u organizaciji Ramiza Salkića
6
Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, sinoć je u Banjoj Luci organizovao tradicionalni iftar, na kojem je prisustvovalo oko 200 gostiju iz vjerskog, političkog, kulturnog i javnog života iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.
Iftaru su, između ostalih, prisustvovali i potpredsjednik bh. entiteta RS iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković, potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, muftija banjalučki Osman ef. Kozlić i muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović, ali i delegati u Vijeću naroda RS, zastupnici u Narodnoj skupštini RS, brojni privrednici, imami, prosvjetni radnici i drugi građani.

Obraćajući se gostima, Salkić je naglasio da je najodabraniji mjesec muslimana, još jedna prilika za popravljanje komšijskih i međuljudskih odnosa, koji su neophodni za bolju budućnost Bosne i Hercegovine.

"Naši prijatelji koji su ovdje, od Krajine do Podrinja, od Posavine do Hercegovine, pokazuju da našu domovinu osjećamo jednako svojom na svakom njenom pedlju. Večeras ovdje u Banjoj Luci, poručujemo da smo opredijeljeni za suživot i za državu i društvo gdje će svi građani imati jednaka prava bez obzira gdje žive, kako se zovu i kako se Bogu mole. Zato, ramazan je prilika da unaprijedimo naše odnose, te da snažnije i zajedno gradimo našu kuću Bosnu i Hercegovinu. Neka ovaj ramazan, kojeg muslimani osjećaju kao najdražeg gosta, učini da budemo, prije svega, bolji ljudi. Također, želim da poručim da, uprkos svemu, uprkos najtežim vremenima kroz koja je prošao bošnjački narod, mi poručujemo da prošlost nikada nećemo zaboraviti, ali da smo snažno okrenuti ka budućnosti. Mi vjerujemo da je Bosna i Hercegovina moguća samo ako će se u njoj ugodno i komotno osjećati i Bošnjaci, i Srbi, i Hrvati i svi ostali građani. Svaki drugačiji put je pogrešan, a tome nas i historija uči. Zato, zajednički i snažniji rad je neophodan i zbog nas, ali posebno zbog budućih generacija koje dolaze", poručio je sinoć Salkić, dodajući da se u budućnosti još snažnije moraju graditi odnosi i veze sa građanima Bosne i Hercegovine koji žive i rade u dijaspori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: