Ljepote Bosne i Hercegovine
0
Blidinje za oči i dušu
Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Park prirode Blidinje nalazi se na teritoriju Jablanice, TG i Posušja. Jezero nije neposredno nastalo glacijacijom, već zatrpavanjem ponora od strane pastira. Bdw jezero i najveći dio Čvrsnice su u općini Posušje. Slike su super :) I ja sam često gore i imam hrpu fotografija jer je stvarno predivno.
@ fotograf nije radio CPL -FILTER, radio sam ja , sa Nikon D80 ,OBJEKTIV 18-135 i nista vise, cisto vrijeme bez ikakve izmaglice, i kontra sunce , tako da se vidi sta je ispalo. Pozdrav svima vama koji dajete konstruktivne komentare.
Pa ovo jezero blidinje kolko me služi pamćenje je na teritoriju Tomislavgrada! pa...o čemu vi pričate, t
Prepreprelijepo
Da, vrh je Pločno a ne Ploča (prema GoogleEarth, Adria Topo i starim vojnim topografskim kartama). Sa 2228 m cetvrti je vrh u BiH (iza Maglica 2386, Volujaka 2336 i Velike Ljubusnje 2238 m). Lapsusi se desavaju i to je nebitno. Moze li nam autor pojasniti sta je ovo bijelo na povrsini jezera? Neka necistoca, so, snijeg ili nesto trece? Ovakvo sto nisam vidjao na Blidinju. Inace, svaka cast za fotke!
molili su se nekad i jugosloveni pa sve prodje...
@k Vrhova Prenja ima više, a najviši vrh Čvrsnice je Pločno na 2228mnv. Slike su predobre! Definitivno nam treba što više ovakvih sadržaja!
gadna ti je ta herceg bosna kad moraš moliti načelnika muslimana iz sda da ti dozvoli da sagradiš šupu na blidinju. i, btw, yebucnem ti mater usta nacionalističku, zabranit ću ti i da se pojavljuješ gore, ok? blidinje ima odličan park prirode.
boli me neka stvar dje je ... i da je kod mesica u stanu, rekao bi da je ljepo... konju jedan ne otesani ..
super cool... ovdje se treba kampovati i ocistiti poslije .... jer, dje god ode nasa stoka ostavi tonu smeca ... K>>>>C bi to na zapadu radili ...
Pardon 65 %teritorija blidinja i okolo Blidinja je vlasnistvo opcine Jablanica.Opcina Jablanica je jos u soporu oko poreza koji treba da izdvajaju vlasnici vikendica na ovom lokalitetu a koji su vlasnici pretezno sportska i muzicka elita Dalmacije i Hrvatske.
vrh prenja se zove Pločno!!!
Drug odlicne fotografije, odmor za oci. Pozz autoru od @tuzlaka sa topica :))
Ljepota!
hercegovina :)