"Kvar dublje u sistemu"
96

Blagaj ponovo bez vode, nova pumpa se pokvarila nakon pola sata rada

Piše: R. D.
Jutrošnja zamjena pumpe u Blagaju
Jutrošnja zamjena pumpe u Blagaju
Radnici JP Vodovod Mostar zamijenili su pokvarenu pumpu na izvorištu u Blagaju, čime su hiljadama građana ovog mjesta omogućili vodosnabdijevanje. Ipak, pumpa je radila samo pola sata, a Vodovod je za sutra najavio postavljanje nove.

Emir Topuz, povjerenik Mjesne zajednice Blagaj, izvijestio nas je da "sreća u Blagaju nije dugo potrajala".

"Nakon pola sata rada zamjenske pumpe došlo je ponovno do kvara. Tako se agonija stanovnika Blagaja produžava do daljnjeg. Vjerovatno se radi o neadekvatnoj i polovnoj pumpi koja nije izdržala visok pritisak", kazao nam je Topuz.

Radnici Vodovoda Mostar uz pomoć ronilaca kluba "Leut" uspjeli su zamijeniti pokvarenu pumpu, a za sutra su najavili postavljanje nove. Sada se spekulira da je kvar i na napojnom sistemu.

Topuz kaže kako građani Blagaja traže brzo rješenje ove situacije te da će se večeras okupiti predstavnici svih naselja, nevladinih organizacija i zainteresirani građani, kako bi raspravili o daljnjim koracima.

Podsjećamo, Blagaj je već pet dana bez urednog vodosnabdijevanja zbog kvara na pumpi. Nakon pisanja medija i pritiska javnosti, jutros su radnici JP Vodovod Mostar izašli na teren.